Magisch Marokko

Marokko is voor ons dé najaarsbestemming.  In vier uur vliegen, waan je je in een sprookje uit 1001 nacht.

Een betoverende wereld waar torens van kruiden, gekleurde slofjes en slangenbezweerders het straatbeeld bepalen. In een week vakantie kun je zoveel beleven; struin door de middeleeuwse souks in Marrakech, zigzag met je huurauto door bergen en groene valleien en slof per kameel naar je tentenkamp in de woestijn. Je kunt zelfs nog een paar dagen strand aan het eind van je (korte) reis inplannen. Voor iedereen wat wils!

Wij houden van Marokko! De afwisseling in het landschap, de vriendelijke mensen, het lekkere eten en zo’n bijzondere wereld.

Wil je in het najaar een korte reis maken, denk dan zeker aan Marokko. De temperatuur is in het najaar fijn. De hitte is uit de steden en de woestijnnachten zijn nog niet zo koud. Aan de kust is met circa 25 graden nog goed toeven.

Slapen in de woestijn

Eén van de hoogtepunten uit je reis is de woestijn. Op een kameel slof je door het rulle woestijnzand. Tot je plots achter een duinpan een tentenkamp ziet opdoemen. Dit is je slaapplaats voor de nacht. De kamelenjongens maken een heerlijke maaltijd voor je klaar en daar zit je dan.. Middenin de woestijn, alleen maar zand, een immense sterrenhemel boven je, lekker eten en slapende kamelen.

Koningssteden

Fes en Marrakech zijn de meest bekende koningssteden. Hier struin je door het doolhof van kleine straatjes waar de eeuwenoude ambachten nog steeds worden beoefend. Stap even terug in de tijd van slangenbezweerders, verhalenvertellers en leerlooierijen. Maak hier een wandeling met een inwoner van de stad of doe mee met een kookworkshop.

Slapen in de sfeer van het land

Tijdens je reis met Riksja Travel slaap je in kleinschalige en authentieke accommodaties in de sfeer van het land. In Marokko is dit een absoluut feestje. Zo slaap je de ene nacht in een oud herenhuis in de stad en de volgende nacht in een berber hotelletje met uitzicht op het binnenland. De slaapplekken zijn geselecteerd op sfeer en ligging. Niet luxe, maar wel schoon en verzorgd.

Hoe reis je?

Marokko is verrassend goed per huurauto te verkennen. De afstanden zijn relatief kort, het wegennet en de bewegwijzering goed en de mensen relaxed.

Marokko met kinderen?

Ja absoluut! Het is een ideale herfstvakantie-bestemming. De sfeer van het land spreekt tot de verbeelding voor zowel kinderen als volwassenen. Er is veel kleur, veel afwisseling en er zijn veel mogelijkheden voor kinderen. Naast de woestijnovernachting kun je met een ezeltje door het Atlasgebergte stappen of kunnen ze Marokkaanse broodjes bij de bakker maken.

Face2Fae Travel heeft samen met Riksja reizen georganiseerd waarbij je het land echt beleeft. Reizen is meer dan alleen de hoogtepunten zien van een land, maar beleven, ontmoeten en ervaren. Op veel plaatsen zijn de excursies zelf samengesteld en hebben we de leukste plekjes om te overnachten gevonden.

In dit filmpje nemen we je mee naar Koningsstad Fes: