Stad van de maand: Malaga

Malaga is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip maar Malaga is zo de moeite waard. De stad brengt je heel wat moois. Cultuur, historie, natuur, strand en dat allemaal onder het genot van een fijne temperatuur. Het hele jaar door heeft Malaga een aangenaam klimaat.

Malaga is de hoofdstad van Andalusië. In het centrum van Malaga ligt de Kathedraal van Malaga. Wie goed kijkt ziet dat deze maar één toren heeft. In de 200 jaar die ze er over hebben gedaan om de kathedraal te bouwen is het de bouwers niet gelukt om 2 toren te bouwen.

In het midden van het oude centrum ligt het Moorse fort, het Alcazaba. Vanaf de muren van het fort heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven van Malaga.

In de avond komt Malaga tot leven. Op het plein “Plaza de la Merced” komen de Malagueños bij elkaar en is de sfeer en gezellig en gemoedelijk.
Een echte aanrader is een fietstour met een Nederlandse gids. Zo leer je op een leuke en sportieve manier de geschiedenis kennen en krijg je in inkijk op de mooiste plekken van de stad.

De omgeving van Malaga heeft zoveel mogelijkheden om er op uit te trekken.  Maar een van de “bucketlist” belevenissen is toch wel de Caminito del Rey wandelroute. Een deel van deze wandeling loop je over een smal pad boven een kloof. De kliffen zijn zo’n 400 meter hoog. Vanuit het verleden staat het pad bekend als het gevaarlijkste wandelpad van Spanje, maar is dat nog steeds zo?

Wij vertellen jou er graag alles over.