Met de trein op weg in Zwitserland

Een treinreis door Zwitserland is een onvergetelijke ervaring. Het spoorwegennetwerk is in Zwitserland erg uitgebreid en uitstekend en is daarom ook erg goed te doen. Geniet op een comfortabele en duurzame manier van dit wonderschone land. 

Deze 9-daagse treinreis start in Nederland en brengt je naar de gezellige stad Luzern aan het Vierwoudstedenmeer. Met de Gotthard Panorama Express reis je verder naar het mediterrane stadje Lugano. Lugano heeft de voordelen van een wereldstad, maar heeft tegelijkertijd het cachet van een kleine stad en ligt bovendien ook nog eens prachtig aan het meer van Lugano. 

Daarna verruil je de palmbomen van Lugano voor de eeuwige sneeuw. Met de Bernina Express reis je langs het Comomeer naar Tirano in Italië en ga je verder via het circelviaduct bij Brusio over de Berninapas op 2253 meter hoogt,  en langs de alp Grüm naar St. Moritz. 

Met de wereldberoemde Glacier Express reis je door naar Zermatt. Dit stukje duurt zo’n 7,5 uur, maar je verveelt je geen minuut. Na 291 bruggen en 91 tunnels kom je via de Albulaspoorlijn die op imposante hoogtes rijdt uit in Zermatt. Het icoon van Zwitserland duikt op, de Matterhorn, die met zijn 4478 meter hoogte en de kenmerkende puntige spits boven alles uittorent. 

Via Bazel reis je terug naar Nederland.