Mexico: combineer strand en cultuur in Yucatán

Ben je op zoek naar een veelzijdige en afwisselende vakantie? Dan is de streek Yucatán in Mexico een uitstekende keuze!  Een indrukwekkende kennismaking met de interessante Maya-beschaving, maar ook met de Spaanse koloniale steden en prachtige natuur. Combineer je reis met een verblijf in een levendige badplaats of op het strand aan de Riviera Maya.

Je kunt je reis starten in Cancun of het nabijgelegen Playa del Carmen, twee toeristische steden met vele hotels, resorts en een gezellig uitgaansleven. Liever wat rustiger beginnen? Dan is Puerto Morelos een aanrader. Ook dit is een populaire badplaats, maar het heeft een behoorlijk deel van zijn authenticiteit behouden en is een populaire duikbestemming. Het Palancar Reef, zo’n 500 meter voor de kust, is uitgeroepen tot Nationaal Park. Dit is de ideale omgeving om te zwemmen en te duiken. Het rif houdt het water kalm en helder en het strand is haast oogverblindend wit.

Chichen Itzá is één van de zeven nieuwe wereldwonderen en een absolute must-see!

Het beste is om hier een overnachting te plannen zodat je ’s ochtends de grote drukte én de warmte voor bent. Je kunt dan in alle rust genieten van de vele indrukwekkende piramides, tempels en ruïnes die het gebied rijk is. Bovendien kan je de avond van aankomst gebruiken om een bijzondere klank- en lichtspel bij te wonen. Dit spel wordt geprojecteerd op de ruïnes van Chichén Itzá en is adembenemend mooi.

Een bekend fenomeen in Yucatán zijn de zogenaamde cenotes. Dit zijn eeuwenoude grotten met daarin prachtige azuurblauwe meertjes. Verschillende cenotes zijn opengesteld voor het publiek en bieden heerlijke verkoeling! Ga er dus zeker eentje bezoeken op een warme dag. Een bijzondere cenote is de Gran Cenote in de buurt van Tulum. Hier kun je zelfs grotduiken maken, maar ook met een snorkel-set kan je genieten van de prachtige, onderwater gelegen rotsformaties.

De ligging van Tulum is uniek! Ook hier vind je Maya ruïnes maar deze liggen zelfs óp het strand. De ommuurde stad is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Playa del Carmen en je kunt hier overnachten in leuke strandbungalows.

Een andere bijzondere overnachting beleef je in één van de prachtige haciënda’s in de buurt van Mérida. Deze voormalige boerderijen zijn omgebouwd tot kleine, stijlvolle hotels, vaak met een uitstekend restaurant waar de lokale, culinaire keuken wordt geserveerd.

Er zijn uiteraard nog veel meer geweldige plekjes in Yucatán. Liever het binnenland in en de prachtige natuurparken bezoeken? Of een strandverblijf op het paradijselijke eiland Cozumel? Als Travel Manager van Face2Face Travel kan ik een unieke rondreis voor je samenstellen, volledig aangepast aan jouw wensen!