Mexico, Mexicooohooo!

Mexico is het op een na grootste land van Latijns-Amerika. Overal is de geschiedenis voelbaar en zichtbaar. Met de kilometerslange kustlijn, parelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en prachtige onderwaterwereld is Mexico een ideale bestemming voor een strandvakantie. 

Naast Cancun, zijn ook Acapulco, Puerto Vallarta en Playa Del Carmen belangrijke en bekende badplaatsen in Mexico. Iets minder toeristische plekken zijn Isla Holbox ten noordoosten van Cancun en Tulum ten zuiden van Playa del Carmen aan de Caribische Zee. Wij stellen deze laatste 2 plekken graag aan je voor.

Tulum kent prachtige stranden. Playa Paraiso is verkozen tot het beste strand van Mexico. Je zou denken dat het hier megadruk is, maar dat is helemaal niet het geval. Playa Ruinas ligt onderaan het Maya complex. Het is hier het rustigst in de ochtend. Op Playa Akumal heb je kans om schildpadden te zien en kun je heerlijk snorkelen. Het meest afgelegen strand van Tulum is Playa Las Palmas. Hier kom je weinig mensen tegen.

Maar je kunt in de omgeving ook prachtige dingen zien. Een aanrader is een bezoek aan de Cenotes. Een Cenote is een grot of poel met helder water dat voor de Maya’s een heilige plek was, omdat men dacht dat dit de opening was naar de onderwereld. Ook zijn hier de beroemde Maya ruïnes te vinden. Tip: ga hier laat in de middag heen in plaats van in de ochtend.

Isla Holbox is een klein maar fijn eiland, een paradijsje. Je kunt je hier prima een aantal dagen vermaken. Chill in een van de vele hangmatten die je onderweg tegenkomt. Boek ook zeker de zogenaamde drie-eilandentour. Je bezoekt een onbewoond eiland waar veel pelikanen en andere vogelsoorten leven. Vervolgens Cenote Yalahau waar je heerlijk kunt zwemmen en je sluit af op een eiland waar veel roze flamingo’s leven. En met wat geluk spot je dolfijnen onderweg,

Krijg jij al zin in het heerlijke Mexicaanse zonnetje? Wij helpen je graag!