Mooiste steden in Toscane

De mooiste steden in Toscane

Toscane heeft veel moois te bieden, van de mooie steden tot de prachtige kustlijn, je kijkt je ogen uit. De sfeer is er erg gezellig. Iedereen is buiten en drinkt ’s ochtends een cappuccino en later op de dag op het terras een wijntje. Het leven in Italië is heel relaxed. Families zijn altijd samen spelletjes aan het doen of met zijn alle aan het eten.

Als je in Toscane bent valt een bezoek aan Firenze zeker niet te missen. Hier staat een van de grootste kathedralen van Europa “De Dom”, een andere mooie bezienswaardigheid in Firenze is Ponte Vecchio. Je kunt het best met de trein naar Firenze gaan omdat het verkeer erg druk is. Het is een stad met veel kleine steegjes waar allemaal marktjes te vinden zijn. De een na de ander vraagt je aandacht om wat te kopen. Overal waar je kijkt zie je mooie gebouwen.

Naast Firenze heb je ook Sienna, Lucca, Pisa, Volterra en San Gimignano als mooiste steden in Toscane. Zelf vind ik Lucca heel leuk, als je hier aan het eind van de middag heen gaat kun je door de leuke winkelstraatjes van Lucca lopen. Daarna kun je een hapje eten op het altijd gezellige en volle Piazza Anifiteatro. Als het donker is zijn alle straatjes leuk verlicht en op elke hoek staat iemand muziek te maken wat een heel leuke sfeer geeft. Een ander heel mooi gezellig stadje is San Gimignano, dit staat bekend als het mooiste middeleeuwse torenstadje van Toscane. Op de vele uitkijkpunten kun je genieten van een prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap. Ook niet onbelangrijk is dat in San Gimignano werelds beste ijssalon zit!

Aan het einde van de dag geniet je lekker met een typisch Italiaans drankje :limoncello.

Voor meer informatie over de mooiste steden in Toscane en voor boekingen neem je contact op met je persoonlijke Travel Manager.