Bergen

Bergen, een van de bekendere plaatsen in Noorwegen, staat bekend door o.a. de prachtige ligging in de luwte van zeven bergen en de karakteristieke Noorse bebouwing. Bergen heeft een prachtige haven die zeker de moeite waard is om te bekijken. Zeker wanneer de avondzon een gouden gloed over de haven laat vallen, is het een geweldige plaats om te zijn. De haven van Bergen is erg leuk om een keer gezien te hebben. Wanneer in de avond de zon ondergaat is dit een prachtige plaats om de omgeving te bekijken.
Bergen ligt aan de zuidwestkust van Noorwegen en staat bekend om zijn hevige regenval (gemiddeld bijna 2300 mm per jaar). Hoewel sommige mensen denken dat heel Noorwegen regenachtig is, is Bergen een van de weinige plaatsen waar het buitengewoon vaak regent. Dat komt door de verschillende klimaten dat Bergen heeft. Door de regen hebben ze een specifiek festival in oktober ,het Regenfestival, met een regenjas- en parapluparade. De stad is een leuke manier om de vakantie mee te beginnen voor toeristen die de adembenemend mooie Noorse fjorden, bergen en gletsjers met eigen ogen willen zien. Deze stad is, net zoals Kirkenes in Finnmark, begin- en eindpunt voor Hurtigruten, een scheepsroute voor goederen- en passagiersverkeer langs de Noorse westkust. Er is een internationale luchthaven (Flesland) en er zijn veerdiensten naar Denemarken, Groot-Brittannië, de Faeröer en IJsland.Een aantal bezienswaardigheden in Bergen zijn o.a. Bergenhus vesting, de Mariakerk, oude opslagplaatsen van de vroegere koopmannen, Bryggen en het Bergen museum.
Wat u niet verwacht is dat er in Bergen veel kunst is te vinden. Er is een groot aantal kunstgaleries te vinden. De kunst varieert van oude tot moderne kunst

.Noorwegen vlag

Vlag Noorwegen

Winkelstraatje in het gezellige Bergen
Winkelstraatje in het gezellige Bergen