Ontdek de ‘deep south’ in de USA

Amerika is groen! Daarom vandaag het veelkleurige diepe zuiden van de Verenigde Staten. Met nog een relaxed staartje aan je reis.

De reis start in New Orleans, een stad met vele gezichten. Jazzmuziek, plantagehuizen en oude architectuur. De oudste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen.

Op weg naar Natchez kun je een paar tussenstops inlassen. Een aanrader is het Old State Capitol in Baton Rouge en de Oak Alley Plantation in Vacherie. Natchez is maar klein, maar het is de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier. Overnacht hier bijzonder in een voormalig plantagehuis. 

Vicksburg, dat op een rotswand boven de Mississippi-rivier ligt, vormde een centrale locatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Via de 25 kilometer lange autoroute door het National Military Park leer je alles over de bewogen geschiedenis.

Door naar Memphis. Geniet in de BB Kings Blues Club op Beale Street van live bluesmuziek. Bezoek de Sun Studio’s waar bijvoorbeeld Elvis Presley en Johnny Cash hun hits opnamen. Doe ook een tour in Graceland, het voormalige landhuis van the King of Rock’n Roll.

Nashville is de hoofdstad van de country- en westernmuziek. In Music Row vind je honderden muziekbedrijven gerelateerd aan countrymuziek en gospel. Op Broadway kun je in een van de vele etablissementen kennismaken met de folklore van deze regio. 

Voor je naar Miami vliegt, bezoek je nog het heuvelachtige, groene mokey Mountains National park. In de vroege ochtend zijn de bergen daar vaak in een mystieke nevel gehuld. Wist je dat dit het drukstbezochte National Park van de USA is? Er komen veel Amerikanen. Pas op voor beren tijdens je wandelingen! 

Hoe heerlijk is het om je reis af te sluiten op Miami Beach! Hier is ook veel te zien uiteraard, maar je kunt ook gewoon alleen genieten van het zonnetje voordat je terug naar Nederland vliegt.