Noord-Tanzania en relaxen op Zanzibar

Tijdens deze safari bezoek je de hoogtepunten van het noordelijke deel van Tanzania. Op het reisprogramma staan onder meer beroemde parken als Tarangire, de Serengeti en natuurlijk de Ngorongoro Krater. 

Alles is onder begeleiding van een privégids, die je alles kan vertellen over het land, de dieren en de lokale culturen. Als je Tanzania tijdens de zomermaanden bezoekt, dan heb je een goede kans om de Grote Migratie van wildebeest mee te maken tijdens hun tocht naar de Mara vlaktes in Kenia. Maar zelfs zonder de Grote Migratie mee te maken zal Tanzania een blijvende indruk achterlaten met haar prachtige natuur en indrukwekkende wilde dieren!

Op safari ga je in het kleinschaligere Arusha National Park. Er komen verschillende wilde dieren voor in dit park, zoals olifanten, giraffen, nijlpaarden, buffels en zebra’s. Naast de game drives zul je ook een enerverende wandel safari gaan maken. 

Hierna ga je door naar een van de mooiste nationale parken, Tarangire. Dit park staat bekend om zijn enorme kuddes olifanten en baobabbomen. In Lake Manyara National Park staat er een culturele safari op het programma. Je bezoekt dorpjes en ziet hoe het lokale leven hier is. Je leert onder meer hoe men aan medicijnen komt en u zult gaan lunchen in de bush. Een zeer bijzondere ervaring!

De Ngorongoro krater zal zeker een hoogtepunt zijn.  Geniet van al het grote en gevarieerde wild in dit stukje paradijs op aarde. Deze krater is safari op zijn best! Wanneer je aan de rand van de krater staat, heb je een prachtig uitzicht, maar wanneer je afdaalt zie je de indrukwekkende wijze waar vele verschillende wilde dieren bij elkaar leven. Waar u ook kijkt zul je de kraterwand zien. Niet normaal mooi.

Na al het natuurgeweld eindigt je reis in Zanzibar. Hier vind je verschillende strandresorts waar je heerlijk een paar dagen kunt relaxen alvorens je weer terug naar huis gaat.