Oman, Sprookje van 1001 nacht

Stijlvol en authentiek Muscat
Dit is precies het gevoel van een reis door Oman.
Muscat heeft een van de mooiste en grootste moskeeën ter wereld, de Sultan Qaboos Grand Mosque, een van de mooiste en grootste ter wereld, mag niet overslaan op je reis door Oman.
Je vindt hier een mix van islamitische en Midden – Oosten en Omaanse bouwstijl, je weet niet waar je als eerste moet kijken. Naar de 14 meter lange kristallen kroonluchter met het gewicht van 8 ton of naar het handgemaakte Perzische grote gebedskleed? Hier rondlopen geeft een bijzonder gevoel, zo groots en indrukwekkend, maar tegelijk zo sfeervol.

Ook het operahuis van Muscat wat zicht in een stijlvol gebouw bevindt is meer dan een bezoekje waard.
In het oude gedeelte van Muscat bevinden zich de Souks en een van de oudste markten van de Arabische wereld, Eeuwenlang diende het als handelsplaats voor goederen uit India en China.
Heerlijk om rond te dwalen door de kleine steegjes op zoek naar dat ene leuke souvenir.

Wadi Shab en Wadi Bani Khalid een stukje paradijs op aarde
In Oman vind je verschillende prachtige Wadi’s. Een Wadi ontstaat op plaatsen waar scheuren tussen de rotsen komen. Door het water wat er door stroomt ontstaan er een soort van beekjes met helder groen water die omringt worden met prachtige tropische planten en bomen.

Schildpadden spotten in Ras Al Jinz Turtle Reserve
Hier leggen jaarlijks 20.000 schildpadden hun eieren. De vrouwtjes die hier geboren zijn komen altijd weer terug om hun eieren hier te leggen. Ze graven kuilen van wel 1 meter diep, leggen hier hun eieren in en bedekken de eieren met zand. Na het bedekken van de eieren gaan ze weer terug naar zee en 60 dagen later kruipen de kleine schildpadden uit het ei.
De beste periode om deze plek te bezoeken is van mei tot augustus.