Hier wil je naar toe: Onbekend Griekenland

Bekende Griekse bestemmingen zijn bijvoorbeeld Kreta, Rhodos of Kos. Maar er is meer!

Je Travel Manager van Face2Face Travel weet de weg in Griekenland. Naast de wat meer bekende eilanden bieden we je ook de wat meer onbekende plekken.

Bijvoorbeeld Parga. Dit is een relatief onbekende parel aan de Ionische zee. Parga is een provincie op het Grieks vasteland en ligt niet ver van Albanië. Parga staat bekend van uitstekende wandelroutes. Een prachtig groen achterland en karakteristieke Venetiaanse huizen geven Parga een pittoreske uitstraling.

Het stadje ligt tegen een kleine berghelling aan waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht. De gekleurde huisjes zijn het unieke kenmerk van Parga. Overdag kun je lekker genieten van de verschillende stranden of een lekker drankje nemen op een van de vele terrasjes. De lokale bevolking is bijzonder gastvrij dus maak eens een praatje. Het binnenland van Parga heeft vele leuke authentieke dorpjes, waar je de Griekse sfeer goed kunt proeven.

Wie kent het niet, de bekende Griekse ansichtkaart met de kenmerkende witte huisjes met blauwe koepels? Santorini is het eiland dat met deze eer mag strijken, een prachtig en historisch Grieks eiland met adembenemende uitzichten. Dwaal door de smalle straatjes van de hoofdstad Fira of geniet van de uitzichten vanaf een van de wandelpromenades.

Het is een uniek eiland door het vulkanische landschap. Het is een relatief klein eiland met de steile rotsen en kliffen van de westkust tot de zwarte zandstranden aan de oostkust. Stranden zijn er niet in overvloed maar wil je toch kunnen genieten op het strand dan kun je het beste verblijven in de dorpjes Kamari, Perissa en Perivolos.

En wat dacht je van Lefkas?  Een prachtig schiereiland met prachtige stranden. Lefkas vormt samen met Corfu, Kefalonia en Zakynthos de eilandengroep de Ionische eilanden. Lefkas is hierbij het meest noordelijk gelegen eiland en het meest bijzondere is dat het Griekse vasteland te bereiken is door een brug. Dit eiland wordt gekenmerkt door prachtige hagelwitte zandstranden en kristalhelder zeewater. Je vindt er ook mooie uitgestrekte bossen en in het binnenland kun je mooie wandelingen maken. Breng ook een bezoek aan de watervallen van Nidri. Dus een zeer divers eiland met voor een ieder wat wils.

Face2Face Travel heeft een jarenlange goede samenwerking met SolFly. Zij bieden genoemde bestemmingen aan met leuke, minder massale accommodaties. Deze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op kleinschaligheid, sfeer en entourage. En wil je twee of meerdere eilanden combineren? ook dit is geen probleem! Solfly is groots in kleinschalig Griekenland.