Onontdekt Oman

Oman is dé parel van het Arabisch schiereiland. Een exotische reisbestemming met een overweldigende natuur, een authentieke cultuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Het is een mysterieus land, maar desalniettemin zeer toegankelijk voor de reiziger. Afwisselende landschappen kenmerken Oman. Steile bergen en een ruige woestijn worden afgewisseld door een prachtige kustlijn met witte stranden.

Een bezoek aan Oman begint over het algemeen in de bruisende stad Muscat. Bezoek hier de Grand Mosque, één van de grootste moskeeën ter wereld die een blijvende indruk achterlaat. Hier ervaar je ook het traditionele leven van Oman, de authentieke soek, de vismarkt en de boulevard nemen je mee in het dagelijks leven van een Omani. Nadat je van Muscat hebt mogen proeven, zijn er 1001 mogelijkheden om je reis in Oman te vervolgen. Wat dacht je van de kust, de bergen of de woestijn? In Oman kan het allemaal! Als Travel Manager van Face2Face weten wij deze mooie plekjes voor u te vinden!

Oman beschikt over ruim 3.000 kilometer kust en is uitstekend geschikt voor een zon- of duikvakantie. Om je vakantie in Oman echt speciaal te maken kun je bewonderen hoe de reuzenschildpadden hun eieren aan de kust van het Sultanaat leggen. Jaarlijks komen hier 20.000 reuzenschildpadden, een magisch schouwspel en een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Ben jij iemand die op zoek is naar avontuur? Dan kan je in Oman terecht in Wahiba sands, een woestijngebied van maar liefst 16.000 vierkante kilometer. Ga sandboarden in de zandduinen en huur een 4×4 jeep om op ontdekkingstocht te gaan! ’s Avonds strijk je neer in een van de desert camps en slaap je onder de sterren. Daarbij bieden de bergen van Oman vele avontuurlijke mogelijkheden voor bergsporters zoals hiking, trekking and caving. Als je het aandurft, dan kan je op Jebel Shams zelfs een Via Ferrata route volgen.

thee drinkenMaar waarom is Oman nou zo speciaal? Na jouw reis in Oman zal je dit ook zelf kunnen vertellen. Het Sultanaat Oman heeft een rijk verleden met beroemde helden als Sinbad de Zeeman, de Koningin van Sheba en Marco Polo. De bevolking van Oman heeft het moderne leven gecombineerd met authentieke tradities. Gastvrijheid en vriendelijkheid zijn daarin een vaste waarde. De Omani ontvangen jou met open armen, zo kan het maar zo dat je uitgenodigd wordt voor een kop koffie met een dadel!

Wil je meer weten over dit magische land? Neem contact met mij op, ik help u graag verder.