Ontdek de Harz bij onze Oosterburen!

De Harz regio is een van de fascinerendste vakantiebestemmingen die op slechts enkele uren reizen vanuit Nederland te bereiken is. Het is het hoogste, noordelijkste middelgebergte van Duitsland en herbergt naast veel natuur ook de oudste en meest pittoreske stadjes. De afgebrokkelde stadsmuren en de middeleeuws geplaveide straatjes en piepkleine mijnwerkershuizen in Goslar vormen een mooi contrast tegenover de typische vakwerkhuizen in Quedlinburg.

Aan de noordelijke grens van de Harz ligt de stad Wernigerode, aan de voet van de hoogste berg van de Harz, de Brocken. Deze stad wordt ook wel de bonte stad genoemd, eveneens door alle zo markante vakwerkhuizen in het centrum. Breng een bezoek aan het Disney-achtige kasteel of reis per stoomtrein naar de top van de Brocken. Je kunt met deze regio al in drie dagen goed kennis maken. Verblijf en start bijvoorbeeld in de stad Braunschweig, een goed uitgangspunt voor deze korte trip.

Waarom de stad ook wel de leeuwenstad wordt genoemd, zul je vast ontdekken. Verken de stad heerlijk rustig op eigen gelegenheid of neem boek een gids die je mee op ontdekkingstocht neemt. Lunch lekker in de Wolters brouwerij en laat je voetjes even rusten onder het genot van een koud en heerlijk, Duits biertje. Je kunt hier eventueel ook een rondleiding doen met bierproeverij.

Een aanrader is een bezoekje aan het stadje Wolfenbüttel. De Altstadt kent een grote historie, met unieke bezienswaardigheden als het Residenzschloss, de Herzog-August bibliotheek, de grote kerk,  klein Venetië en de stadsmarkt, of struin lekker door de kleine, romantische steegjes. Gek op auto’s? Bezoek dan Wolfsburg en neem deel aan een van de tours door de wereldberoemde Autostadt. Je kunt natuurlijk ook langer blijven dan drie dagen, want in de Harz is meer dan genoeg te ontdekken.

Contact een van onze Travel Managers voor een advies op maat!