Ontdek de natuur van de Azoren

Dé ideale bestemming als je houdt van rust, wandelen en natuur. Magische kratermeren, vele warmwaterbronnen, kleurrijke landschappen, vulkanen en in het voorjaar een prachtige schoonheid van bloeiende azaleas en andere kleurige bloemen.

Tussen mei en oktober is het een perfecte tijd om walvissen en dolfijnen te spotten in de Atlantische oceaan. Er zijn meer dan 25 walvissoorten te vinden rondom de Azoren. Ga mee op een van de georganiseerde tours en de kans is heel groot dat je wordt verrast door deze prachtige zoogdieren. Spot je tijdens de tour geen walvissen dan mag je de volgende dag weer mee op pad om alsnog je geluk te beproeven.

Op de Azoren vindt je vele kokende en borrelende waterbronnen. Vooral het plaatsje Furnas op het eiland Ponta Delgada staat bekend om zijn vele bronnen. Overal in het landschap zie je de stomende zwavelputten opdoemen. Parque terra Nostra is een prachtige botanische tuin. Daar vindt je vele warmwaterbronnen. Er wordt gezegd dat deze bronnen een heilzame werking hebben. Je mag zwemmen in de vijver maar let op dat je oude badkleding mee neemt want de kans is groot dat je de zwavelgeur niet meer uit je badkleding krijgt.
Zoek je een warmwaterbron waar je heerlijk kunt zwemmen in mooi helderblauw water bezoek dan de Caldeira Velha op het eiland Sao Miguel. Je waant je daar in een subtropisch zwembad.