Ontdek Schotland per trein

“Schotland per trein ontekken romantisch!”

Is er iets romantischer dan te reizen per trein. Ja hoor, dat is er; reizen per trein door het indrukwekkende en ruige landschap van Schotland. Heerlijk achterover leunend in de banken van de trein, wegdromend op de hypnotiserende kadans van de rails genieten van het prachtige landschap dat zich aan uw raam ontvouwt. Ervaar de mooiste spoortrajecten van Schotland en maak een reis waar u nog lang over na zult praten.

De rondreis door Schotland per trein begint met een ontspannen boottocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle. Een heuse minicruise waarbij u geniet van het leven aan boord en overnacht in een comfortabele hut. Na aankomst reist u verder per echte Engelse dubbeldekkerbus nar het centraal station waar de trein naar Edinburg op u wacht. U verblijft hier in een centraal gelegen hotel waardoor u gemakkelijk de stad met de Royal Mile, haar prachtige kasteel en vele gezellige pubs kunt verkennen. Een ideale start van een ontspannen rondreis.

De overige dagen rijgen zich aan waarbij het ene hoogtepunt na het andere zich aandient. Neem bijvoorbeeld het mooie treintraject via Glasgow en langs Loch Lomond naar Oban. Of de route via het uitgestrekte Rannoch Moor naar Fort William waar u verblijft in een het Guisachen House dat een adembenemend uitzicht over Loch Linnhe en de Bergen heeft. En natuurlijk het schitterende landschap van de Highlands wanneer u weer richting Edinburg treint. En natuurlijk overnacht u ook in stijl. Niet in moderne grote gebouwen, maar in kleinschalige, romantische hotels.

Een reis waarbij u met al uw zintuigen zult genieten. Maar pas op… ervaring heeft geleerd dat als u eens rondreis door Schotland per trein gemaakt heeft u verkocht bent. Gelukkig kunnen we u bij Face2Face hele vele andere treinreizen bieden. Niet alleen dichtbij, maar ook ver weg. Er valt nog veel te ontdekken. Is een rondreis door Schotland per trein iets voor u? Neem dan contact op met één van onze Travel Managers.