Ontdek veelzijdig Jordanië

Jordanië is zo’n veelzijdige bestemming, het is een land dat je gezien moet hebben! Het wereldwonder Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien dat je je geen moment zult vervelen.

En dat te bedenken dat Jordanië op nog geen vijf uur vliegen ligt van Nederland en de reisafstanden er kort zijn.

De ideale manier om Jordanië te ontdekken is met een fly-drive of privé rondreis. Reis in je eigen tempo langs alle hoogtepunten en maak stops waar jij dat wilt. Je begint in de hoofdstad Amman. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar de Romeinse stad Jerash. Dit klassieke hoogtepunt is één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. Het is indrukwekkend om te zien hoe zo’n stad duizenden jaren geleden werd ingericht en nog altijd zo goed bewaard is gebleven. Maar ook in Amman zelf is veel te zien. Een bezoek aan de Citadel en het Amfitheater zijn zeker de moeite waard.

Vanuit Amman reis je door naar het nieuwe wereldwonder Petra. Door een smalle kloof, de Siq, wandel je naar de overweldigende schatkamer. Je zult deze dag van de ene verbazing in de andere vallen. Vervolgens door naar de prachtige rode woestijn van Wadi Rum. Slapen in de woestijn onder een schitterende sterrenhemel is een unieke ervaring. Vervolgens is het tijd voor een rustdag (of dagen) in de badplaats Aqaba. Een heerlijk dagje zonnen, zwemmen, snorkelen of lekker rustig een boek lezen. De keuze is aan jou!

Op de terugweg naar Amman maak je een stop bij de Dode Zee. Bijzonder omdat het zoutgehalte hier zo hoog is dat je vanzelf blijft drijven. Een unieke ervaring!

Geïnteresseerd in een vakantie naar Jordanië? Vraag vrijblijvend een mooi reisvoorstel op bij je Travel Manager van Face2Face Travel!