Ontdek Zuidwest-Amerika samen met Face2Face Travel

Het zuidwesten van Amerika is één van de populairste bestemmingen van de wereld. Je vindt er overweldigende natuur, afgewisseld met sfeervolle steden als San Francisco en San Diego. Deze regio is het hele jaar door geschikt om te reizen. In de zomermaanden is de temperatuur in de bergen heerlijk, maar is de woestijn zeer heet en droog. In de wintermaanden is het juist andersom en kan er zelfs lokaal sneeuw vallen! Hoe je de reis ook wilt gaan maken; per camper, per huurauto, op de motor of met een groep, Tenzing Travel biedt het allemaal.

Vaak start je de rondreis vanuit Los Angeles, maar je kunt er ook voor kiezen om te beginnen in San Francisco of midden in de woestijn, vanuit Las Vegas. Wil je zoveel mogelijk zien, trek dan drie weken uit voor deze trip. Maak nu alvast kennis met een aantal hoogtepunten.

Indrukwekkend Yosemite National Park

Zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco, in het midden van de Sierra Nevada, ligt absoluut één van de toppers van deze regio: Yosemite National Park.  Het park staat bekend om haar hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. Door heel Yosemite is een gratis shuttlebusroute, maar je kunt er ook fietsen huren, gaan raften of golfen. Bezoek in ieder geval Glacier Point, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de vallei.

De wereldberoemde Grand Canyon

Waarschijnlijk overbodig om aan te geven, maar deze plek mag absoluut niet aan je route ontbreken. De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van Arizona. Deze canyon is ruim 400 kilometer lang en heeft een breedte die varieert van 15 tot 30 kilometer, enorm indrukwekkend dus.  Het rode gesteente van de Grand Canyon is op haar mooist vlak na zonsopkomst en net voor zonsondergang. De beste manier om de canyon te bewonderen is met een helikoptervlucht die u vooraf bij mij als Travel Manager kunt reserveren. Echt een wow moment tijdens uw reis!

Voel je immens nietig in het Sequoia National Park

Dit park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia’s die er groeien. Hier staat de boom met de grootste omvang ter wereld: de General Shermanboom. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 meter hoog. Je vindt hier ook de beroemde Tunnel Log, een omgevallen sequoia waar aan de onderkant een stuk hout is weggehaald dat groot genoeg is om met een auto doorheen te rijden.

Let’s go to San Francisco!

In deze stad heb je geen auto nodig, je kunt ‘Frisco’ prima te voet en met het openbaar vervoer verkennen.  Het advies is om om minimaal twee nachten in deze veelzijdige stad te verblijven, want er is veel te doen. Natuurlijk is de Golden Gate Bridge de eyecatcher van de stad. Wil je de gezelligheid opzoeken, dan ga je naar Fishermans ‘s Wharf met tal van (vis)restaurants en trendy cafés. Voor een stukje geschiedenis, bezoek je Alcatraz, de voorheen bijzonder beveiligde gevangenis op een eiland voor de kust. Wil je de gevangenis zelf bezoeken dan is het noodzakelijk dit van tevoren te reserveren, uiteraard kan dit via Face2Face Travel.

Samen met Tenzing Travel hebben wij prachtige rondreizen samengesteld maar uiteraard maken wij ook rondreizen speciaal voor u op maat. Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden dus laat u verrassen met een mooi reisvoorstel.