Onvergetelijk Namibië

Namibië is eigenlijk een bestemming die met geen pen te beschrijven is. Dat moet je zelf zien. Het is een uniek, veelzijdig en onvergetelijk land en het herbergt gigantische woestijnen, de grootste kloof van Afrika, zoutpannen en de vruchtbare Zambezi regio. Bovendien is Namibië het op één na dunbevolktste land ter wereld. Je waant je onderweg alleen op de wereld en dat voelt heel bijzonder. 

Wist je dat de Namibië woestijn, of kortweg de Namib, de oudste woestijn ter wereld is? In het mooiste deel van de woestijn, Namib Naukluft National park liggen de grootste duinen ter wereld. De Sossusvlei maakt deel uit van dit park en is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Namibië. Een witte kleipan die wordt omringd door de prachtige, rode duinen van de Namib woestijn. De ernaast gelegen Deadvlei is kurkdroog en je kent misschien wel de felgekleurde landschapsfoto’s met overgebleven skeletten van bomen. Minder bekend in deze regio is de Sesriem Canyon, een kloof van zo’n 30 meter diep, met geweldige rotsformaties eromheen. De canyon is het mooiste vroeg in de ochtend of laat in de middag, door de opkomende of ondergaande zon. Voor de ultieme wildlife ervaring moet je in Etosha National Park zijn. Het is het thuis voor vele olifanten, zebra’s, leeuwen en bijzondere antiloopsoorten. Het wild overleeft door natuurlijke, maar ook door aangelegde waterdrinkplaatsen. 

Heel anders is de vruchtbare Zambezi regio, met haar bruisende dorpen en dames die op hun hoofd spullen naar de markt dragen. Hier vinden ook olifanten, buffels en andere dieren hun water en voedsel en dat is een uitdaging voor de bevolking.  Vergeet bij het vallen van de nacht vooral ook niet naar de magische sterrenhemel te kijken. De lucht is zo helder, zoveel sterren zag je nog nooit.  

Namibië moet je echt met eigen ogen zien. Jouw Face2Face Travel Manager helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis door dit prachtige land.