Op de rode loper in Monaco

Monaco… een land waar de rode loper niet alleen voor de sterren wordt uitgerold.

De piepkleine, superrijke en glamourous enclave van krap 2 vierkante kilometer torent trots bovenop de rots in Zuid-Frankrijk, uitkijkend over de Middellandse Zee. Sinds Francois Grimaldi in 1297 verkleed als franciscaanse monnik het fort op de top van de rots innam, zwaait deze dynastie de scepter over het vorstendom. Daarmee is het de oudste monarchie ter wereld. De echte rijkdom kwam rond 1850 toen één van de nazaten van de Grimaldi’s op het lumineuze idee kwam om van het armoedige Monaco een gokparadijs te maken.

Dompel jezelf onder in het hart van deze bruisende stad en bezoek het moderne Fontvieille waar technologie en kunst hand in hand gaan. Loop door Condamine waar je niet alleen de vele superjachten die aangemeerd liggen in de Haven van Monaco kunt bewonderen, maar ook de levendige markt is een bezoek meer dan waard. Reis je met kinderen? Zij zullen zeker genieten van een bezoek aan het Parc Princesse Antoinette. Eeuwenoude olijfbomen, een minigolfbaan en volop ruimte om even heerlijk te ravotten.

Hoog op de bucketlist van vele Formule I liefhebbers in het algemeen en Max Verstappen fans in het bijzonder is het bijwonen van de Grand Prix van Monaco. Ieder jaar in mei worden de straten afgesloten en laten de motoren van de indrukwekkende bolides de lucht trillen. Heel bijzonder om bij te wonen. En bezoek je Monaco op een ander moment, weet dan dat je de volledige route ook kunt wandelen. Bij het toeristenbureau kun je een kaart halen waar de hele route op aangegeven staat. Start dan bij Place Sainte Devotée en eindig met een lekker drankje op één van de terrassen rond de haven van Monaco.

Als Travel Manager van Face2Face Travel rollen we ook graag de rode loper uit voor onze klanten. Dus heb je interesse in Monaco? Laat het weten en we zullen je een leuk voorstel doen.

Kortom… ook als je zelf niet superrijk bent is Monaco een fascinerende bestemming. Adem de mediterrane lucht in terwijl je door de straten van het Prinsdom slentert en geniet van de onvergetelijke momenten.