Op & Top Yukon

Ruimte, stilte en indrukwekkende natuur vormen al ruim twintig jaar de basis van de reizen van Askja Reizen. Het is een concept dat steeds meer mensen aanspreekt. Geen wonder, want als tegenwicht voor de drukte en hectiek van het dagelijks leven is een actieve natuurvakantie een verademing.

Face2Face Travel heeft een goede samenwerking met Askja Reizen en we willen graag Yukon onder de aandacht brengen. Waar ligt dat dan hoor ik je denken? Lees maar verder.

Ervaar het gevoel “Larger than Life” in de Yukon.

De Yukon Territory wordt vaak in één adem genoemd met Alaska en dat is niet voor niks. Beide gebieden kunnen zich zeker met elkaar meten wat natuur en wild betreft. In één opzicht is de Yukon anders: de eenzaamheid overheerst hier. Urenlang rijden over wegen waar geen einde aan lijkt te komen, diep de wildernis in zonder internet of mobiele telefoons. Wil jij dit zelf gaan ervaren? Maak dan een unieke 3 weekse roadtrip door de Yukon. Je rijdt door de eenzaamste landschappen van Noord-Amerika en ontdekt gebieden waar nauwelijks andere toeristen komen.

Je start in de hoofdstad Whitehorse en rijdt naar het provinciale park Atlin, een prima plek voor het maken van wandelingen. Dan reis je naar Watson Lake via de Alaska Highway. Watson Post is de plek van het beroemde Sign Post Forest. Over de Robert Campbell Highway kom je langs native dorpen en verlaten nederzettingen. De Dempster Highway voert je langs de machtige Tombstone Mountains en over de poolcirkel naar Inuvik in de Northwest Territories. Hier eindigt de weg en breng je een bezoek aan Alaska voordat je via het Kluane National Park weer naar Whitehorse rijdt.

Als Travel Managers van Face2Face Travel help ik je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis. In ieder geval is het belangrijk te weten dat de reisperiode voor deze reis van juni tot en met augustus is.

De highlights van deze “Op & Top Yukon” reis zijn:

–     Bezoek de Silver Trail
–     Over de Dempster Highway naar de Poolcirkel rijden
–     Atlin & Kluane Provincial Park

Nieuwsgierig geworden of stond deze reis altijd al op je wensenlijst? Onderneem dan nu actie en vraag informatie op!