Op ontdekkingsreis in het groenrijke Costa Rica

Ben je gek op natuur? Dan kun je in Costa Rica optimaal genieten. Costa Rica wordt gekenmerkt door groene jungles, veel kleurrijke dieren, vulkanen en watervallen. Maar er zijn ook twee lange kustlijnen waar je heerlijk kunt wandelen, surfen en schildpadden en walvissen kunt spotten. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga lekker raften, zweef door de jungle aan een zipline of doe een canopytour tussen de bomen. 

In Costa Rica kun je heel goed zelf rondreizen en er zijn verschillende routes mogelijk. Een van de routes die we aan je willen voorstellen is een 16-daagse rondreis waarbij je zelf langs een combinatie van stranden (Caribische zuidkust en Pacifische kust) en bekende plekken van het land zoals Tortuguero, het Arenalmeer en het Nevelwoud van Monteverde rijdt.

Begin de reis in Tortuguero, een fascinerende mix van riviertjes, mangrovebossen en jungle met indrukwekkende wild life. Ontspan daarna aan de Caribische zuidkust die beschikt over leuke en avontuurlijke activiteiten met voor ieder wat wils: met veel cultuur, gastronomie en muziek. De stad Puerto Viejo is perfect om de Caribische smaken te ontdekken in een rustieke maar charmante omgeving

Rijd door naar de beroemde Arenalvulkaan met het bijbehorende meer. In de omgeving van Arenal je vele activiteiten ondernemen zoals trekking tochten naar de vulkaan of je kunt een excursie maken naar Caño Negro, een moeras natuurgebied op de grens met buurland Nicaragua.De dagen daarna staan in het teken van Monteverde en de prachtige plek aan de Pacifische kust, Manuel Antonio, waar deze onvergetelijke reis eindigt. 

Het is erg leuk om te verblijven in kleinschalige accommodaties op gunstige en mooie locaties. Begin daarom op tijd met het plannen van je Costa Rica reis. Dit prachtige land biedt voor iedereen iets en het is daarom ook zeer geschikt als vakantiebestemming voor avontuurlijke gezinnen. 

Covid-19 informatie: Je kunt naar Costa Rica reizen, lees het het reisadvies van de Nederlandse overheid.

Vraag jouw Travel Manager naar de mogelijkheden.