Op ontdekkingstocht door zonovergoten Zakynthos

Je hebt vast weleens een foto van Avagio Beach voorbij zien komen, beter bekend als Shipwreck Beach. Als je vanaf de steile, oranjebruine rotsen een blik werpt op deze uitzonderlijk mooie baai, zul je je realiseren dat je nog nooit ergens zo’n blauwe zee hebt gezien. 

Je kunt er uiteraard voor kiezen om op Zakynthos een relaxte vakantie in de buurt van je hotel te houden, maar dat is eigenlijk zonde, want er is zoveel moois te zien. Het eiland is niet zo heel groot. Met een huurauto kun je telkens makkelijk vanuit je hotel je ontdekkingsreis starten. 

Rij over slingerweggetjes het ongerepte binnenland in. Ontdek de verlaten dorpjes met hun pittoreske kerkjes. De vele olijfboomgaarden zorgen voor de lekkerste olijfolie die je overal op het eiland kunt proeven. Maar vergeet ook niet langs de prachtige kustlijn te rijden. 

Voor de kust van de plaatsjes Agios Sostis en Laganas ligt het romantische eilandje Cameo. Dit privé eilandje is overdag een fijne plek om te gaan zwemmen. In de avond worden hier vaak feesten gegeven.

Een ‘natural spa’ vind je in het oosten van het eiland bij Xigia Beach. Er stroomt collageen en zwavel het water in vanaf de rotsen, zeer weldadig voor je huid. In het westen vind je juist weer gave rotsstranden, zoals bij Porto Roxa. De mooiste zandstranden vind je rondom Vassilikos. Op Dafni Beach hou je het echt wel een dagje vol. Onder de houten kistjes daar zitten schildpaddennesten. 

Ook mag een dagtripje naar de blauwe grotten niet ontbreken als je op Zakynthos bent. Of je huurt een boot en vaart langs de prachtige noordoostkust. 

De mooiste zonsondergang zie je bij het charmante dorpje Keri. 

Een reis naar Zakynthos is genieten met een grote G. Prachtige zonsondergangen, mooie uitzichten over de zee, geweldige baaien, een knalblauwe zee, pittoreske dorpjes, heerlijk Mezze eten in de vele Tavernes en bovenal de Griekse gastvrijheid ervaren.