Porto Santo: een onontdekt pareltje van Portugal

Dit kleinste bewoonde eiland van de Madeira – archipel staat bekend om haar 9 kilometer lange gouden zandstrand. En dan te bedenken dat het eiland 11 kilometer lang is en 6 kilometer breed. Niet voor niets wordt het eiland ook wel Ilha Dourada genoemd wat gouden eiland betekent.

Porto Santo: een lust voor het oog. De zee is prachtig blauw en kraakhelder. Het lijkt zo van een ansichtkaart te zijn geplukt. De bevolking is zeer vriendelijk. Je kunt er een heerlijke zonvakantie houden.  Het levensritme ligt hier een stuk lager dan bij ons dus je kunt er heerlijk ontspannen en relaxen.

Ook zijn er mogelijkheden om een stukje geschiedenis te ontdekken in het Columbus Museum. Het eiland is in het jaar 1418 door de Portugese zeevaarders Joao Goncalves Zarco en Tristao Vaz Teixeira ontdekt als eerste overzeese ontdekking van Portugal. Door een storm strandden zij op het eiland, toen zij op ontdekkingsreis waren naar de westkust van Afrika. In 1446 werd er een gouverneur benoemd en zijn dochter trouwde met Christoffel Columbus. Columbus woonde enige tijd op het eiland om zijn grote ontdekkingsreis naar Amerika voor te bereiden.

Wil je het liever wat actiever? Dat kan!  Je kunt er uitstekend wandelen. Het hoogste punt  van het eiland is de berg Pico de Facho, bijna 507 meter hoog. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland en genieten van de vulkanische rotsformaties. Het subtropische klimaat van Porto Santo, de ongerepte natuur en de uitgestrekte stranden maken het eiland tot een mooie vakantiebestemming.

Als Travel Manager van Face2Face Travel adviseer ik je graag naar dit mooie plekje op aarde. En weet je dat het perfect te combineren is met het compleet tegenovergestelde Madeira. Hier is de natuur milder en heeft het eiland de bijnaam Bloemeneiland. Nieuwsgierig geworden? Vraag naar de mogelijkheden.