Porto, stad van de maand 

Porto, de stad die bekend staat om zijn Porthuizen. De historische wijk Ribeira ligt in het charmante oude centrum. Smalle straatjes, kleurige huisjes, vele restaurantjes en  de traditionele Portboten geven de stad een schilderachtige aanblik. De stad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er is een wirwar van steile straatjes waar je door heen kan dwalen, de oude huizen zijn veelal in pastelkleuren geschilderd. Je zal er niet makkelijk verdwalen. De straatjes komen altijd uit op de rivierkade, de Cais de Ribeira. Hier vindt je veel restaurantjes, bars en souvenierwinkeltjes.
Een aanrader is om een rondvaart te maken met een van de histroische Portboten, barcos rabelos) die tegenwoordig alleen nog als rondvaartboot wordt gebruikt.

Wat veel mensen niet weten is dat Porto ook een paar prachtige stranden heeft. Niet alleen in de zomer het bezoeken waard. In de winter kan je er heerlijke strandwandelingen maken of genieten van een schitterende zonsondergang.

Aan de overkant van de rivier vindt je de nieuwe hotspot in Porto:  WOW, World Of Wine.
Een cultureel gebied waar je 6 musea, 9 restaurants, winkeltjes en een fenomenaal uitzicht op Porto vindt. Je kijkt uit over de rivier en de skyline van Porto. In het Wow vindt je een aantal musea zoals The Wine Experience en the Pink Palace, waar alles draait om rosé wijn!
Neem de tijd om WOW te bezoeken, je kunt er met gemak uren rondolen en genieten van het uitzicht.

Maar last but not least, als je in Porto bent moet je Port proeven. Port is de bakermat van de beroemde Portwijn. Aan de overkant van de rivier, in stadsdeel Vila Nova de Gaia, vind je namelijk vele tientallen wijnhuizen waar je van dichtbij kan ervaren hoe ze port maken. Je krijgt een rondleiding door de donkere wijnkelders en je mag na afloop een glaasje port proeven.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze prachtige Portugeese stad. De Travel Managers van Face2Face Travel kunnen voor jou een prachtig reisvoorstel maken.