Positive Jamaica vibes

Jamaica, dromen van één van de meest tropische Caribische bestemmingen. Dromen is vooruit kijken. Soon Come, Jamaica! “Het land van hout en water”, zo noemden de voormalige inwoners, de Tainos, het eiland Jamaica.

Het tropische achterland, de dichtbeboste Blue Mountains (hoogte 2256 meter) en heuvels, vormen nog steeds het decor van een mystieke bestemming met vele rivieren, watervallen, idyllische baaien en lange zandstranden.

Voor liefhebbers van tropische bloemen en varens is het een kleurrijk paradijs, terwijl je op andere plekken de nationale vogel, kolibrie Doctors Bird, uit de hand eten kunt geven. Vaar op een van de rivieren op een bamboevlot relaxed langs oevers met fruitplanten, exotische bomen en bamboe planten. Of koel af na een wandeling bij een van de vele watervallen, zoals de Dunn’s River Falls:afkoeling gegarandeerd!

Als cultuurliefhebber bezoek je een van de vele lokale handnijverheid markten, kleurrijke groenten- en fruitmarkten, pittoreske dorpen zoals Falmouth, Port Antonio en Black River. Verschillende plantagehuizen en musea zijn over het gehele eiland te bezichtigen. Duik in de Afrikaanse geschiedenis van de Maroons, de Piraten van Port Royal en bij een bezoek aan een Rastafari-gemeenschap wordt duidelijk dat zij een relaxte en spirituele levensstijl aanhouden.

De invloed van de Jamaica muziek op de hele wereld is enorm. Ska, mento, hip-hop, dancehall en reggae zijn nu overal te horen. Reggae liefhebbers bezoek Nine Mile bij Ocho Rios en het Bob Marley Museum in Kingston. Of wens je een van de vele Reggae concerten en festival te bezoeken? Filmlocaties zijn er genoeg op het eiland. De eerste 13 James Bond boeken werden in Oracabessa geschreven (Golden Eye resort). En Jamaica was dé filmlocatie voor Dr No, Live & Let Die, Cocktail en vele anderen.

Naast comfortabele all-inclusive hotels beschikt Jamaica over een groot aantal boetiekhotels, kleinschalige lokale hotels waarbij je nog meer in contact komt met de lokale Jamaicanen. Zij nemen je graag mee naar een gospeldienst, leren je met Jamaicaanse specerijen, groenten en fruit de heerlijkste gerechten voor te bereiden.

Jamaica ontdek je het beste door een rondreis te maken over het prachtige eiland. Of je dat doet per huurauto of een georganiseerde tour: je richt zelf je reis in zodat de voor jouw perfecte elementen tijdens een reis samenvallen.

Yeah man, droom alvast van Jamaica, Jamaica wacht op jou! Jamaica – Heartbeat Of The World