Pride of Africa of Trans Siberië Express?

Reizen in stijl, luxe en comfort? Stap na een aantal dagen verblijf in Kaapstad aan boord van de legendarische trein de ‘Pride of Africa’. Onderweg maak je diverse uitstapjes en tijdens de reis kun je genieten van culinaire hoogstandjes. Vervolgens vlieg je naar het bekendste privéwildreservaat; Sabi Sand waar je indrukwekkende safari’s beleeft.

De legendarische en historische trein is van Rovos Rail. Je overnacht in een prachtig gerestaureerd rijtuig, waarin de elegantie en romantische sfeer van koloniale tijden worden gecombineerd met hedendaags comfort. Tijdens de reis geniet je van heerlijke gerechten die worden bereid met verse, lokale producten. Jouw ober adviseert je graag over bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. Aan het einde van de trein vind je een observatie wagon met open achterdek en bar, een heerlijke plek om van het voorbijtrekkende landschap te genieten.

In de middag arriveren we in Kimberley, waar in de jaren ’60 van de 19e eeuw diamanten werden gevonden. Via Krugersdorp en Johannesburg rijdt de trein naar het eindpunt in Pretoria. Je privé-gids neemt je vervolgens mee langs de verschillende bezienswaardigheden.

De volgende dag vertrek je in de ochtend met een klein propellervliegtuigje naar het exclusieve privé-wildreservaat Sabi Sand. Hier verblijf je in een kleinschalige safari lodge waarbij je onder leiding van een deskundige gids safari’s maakt in een open 4×4 voertuig. Je zult van zeer nabij uiteenlopende diersoorten kunnen spotten, met als uiteindelijke doel uiteraard de Big Five! Facultatief kun je een begeleide wandelsafari maken waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen, planten, insecten en vogels. Na alle indrukken en activiteiten kun je heerlijk relaxen aan het zwembad, terwijl je uitkijkt over de Afrikaanse bush.

En om het nog lastiger te maken om te kiezen besteden we aandacht aan die andere prachtige legendarische trein: de Trans Siberië Express! Deze 19 daagse treinreis gaat van Moskou naar Vladivostok aan de Japanse zee. Dit is het echte werk!

Tijdens de treinreis over ‘s werelds langste spoorlijn verblijf je in een 4-persoons slaapcoupé, de maaltijden zijn niet inbegrepen. In de plaatsen Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk, Listvianka en Vladivostok verblijf je in prima 3-sterren hotels op basis van logies/ontbijt.

In 7 dagen legt de trein 9400 kilometer af en reis je door zeven tijdzones. Over deze reis wordt gezegd: een levensdroom gaat in vervulling. Er zijn romans overgeschreven en films van gemaakt. Deze tot de verbeelding sprekende reis brengt je langs ruige bergketens, uitgestrekte toendra’s en gigantische wouden. Laat je Nederlandse treinreis ervaringen maar voor wat ze zijn, dit is nog eens wat anders!

Je Travel Manager van Face2Face Travel helpt je graag met de juiste keus.