Reis naar de hotspots van Spectre007

Het filmnieuws van deze week is wel de lancering van de nieuwste James Bond-film ‘Spectre’. Geheim agent 007 lokt ongetwijfeld weer veel bezoekers naar de bioscopen en laat hen genieten van zijn wilde achtervolgingen en avonturen. Maar wist je dat James Bond in Londen in het verleden al veelvuldig zijn voetsporen heeft achtergelaten? Zo is er in de Britse hoofdstad een speciale Bond-stadswandeling, waarbij je meer dan tien locaties kunt bekijken uit eerdere 007-films. Dat is niet alles…

Londen heeft altijd al een bijzondere rol gespeeld in de Bondfilms. Logisch dat de stad juist in deze tijd veel reclame maakt voor haar ‘Bond-verleden’. Tijdens de speciale Bond-stadswandeling kun je bijvoorbeeld zien waar Daniel Graig door de straten van Whitehall liep tijdens de achtervolgingsscène in de film Skyfall (2012). Tijdens de tweeëneenhalf durende wandeling bezoek je ook Universal Exorts kantoren uit The Living Daylights (1987) en de hoofdkwartieren van de Geheime Dienst Mi5 en Mi6.

Bond-auto’s
In het London Film Museum kun je de tentoonstelling Bond In Motion bezoeken. Dit is de grootste tentoonstelling van echte Bond-auto’s. lotus 007Hier kun je ook de auto’s uit de nieuwste film bekijken. De Aston Martin DB5, Goldfinger’s Rolls-Royce Phantom III (1964) en de Lotus Esprit S1 Submarine uit The Spy Who Loved Me (1977) zijn enkele noemenswaardige eyecatchers en een ware must voor autoliefhebbers. De rivier de Theems is in veel Bond-films te zien, waaronder in The Wold Is Not Enough (1999) en de nieuwe film Spectre. Maak een ruige rit langs woelige wateren op een rib-boot en kruip in de huid van een spion die op geheime missie is. Tijdens de rit vertelt de gids verrassende anekdotes en waargebeurde verhalen over het leven en de tijden van Bond-auteur Ian Fleming en de geschiedenis van de Britse Geheime Dienst. Ben je een echte fan van James Bond en wil je heel even in de huid van deze geheime agent kruipen? Wacht dan niet langer en bezoek nu Londen.