Ruig en onontgonnen Zambia

Zambia: een land dat nog ruig is en onontgonnen! 

Wil je genieten van ongerepte gebieden waar massatoerisme nog geen greep op heeft gekregen? Hier deel je de natuur nog hoofdzakelijk met wilde dieren! De meest bekende nationale parken zijn: South Luangwa, Kafue en Lower Zambezi.

In Livingstone, op de grens met Zimbabwe, vind je de wereldberoemde Victoria watervallen. De Zambezi rivier stort hier over een breedte van circa 1.700 meter van maar liefst 110 meter naar beneden!

In één van de fijne lodges stroomopwaarts langs de rivier kun je jouw reis door Zambia comfortabel beginnen of eindigen.

South Luangwa – Leopard country

Dit is naar onze mening één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika, met een gevarieerd landschap van bossen, savannes, open vlaktes en rivieroevers. In de kronkelende Luangwa rivier wemelt het van de krokodillen en nijlpaarden – met naar schatting zo’n 20.000 exemplaren de grootste concentratie in Afrika – die hier fel hun territorium en harems bewaken.

Bijna alle dieren van het Afrikaanse continent komen in South Luangwa voor. Het park is bovendien één van de beste plaatsen in Afrika om luipaarden te zien. Dit ongrijpbare roofdier is doorgaans moeilijk te spotten, maar hier is de kans groot!

Lower Zambezi National Park – Spannende kano-safari’s

Lower Zambezi NP wordt gedomineerd door de Zambezi rivier. Deze rivier biedt de mogelijkheid voor een ontspannende boottocht, vissen of een avontuurlijke kano-safari op een van de zijrivieren of kanalen. Waar je ook bent, de rivier is nooit ver weg. De meeste lodges en camps zijn zeer exclusief en liggen aan de oevers van de rivier, wat voor prachtige uitzichten zorgt.

Kafue National Park – Ongerepte wildernis 

Dit park biedt een grotendeels onaangetaste, pure wildernis. Door het park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het landschap bestaat uit dichtbegroeide oevers en graslanden, waar allerlei wild voorkomt. Het is bovendien het enige park waar je cheeta’s kunt tegenkomen. De lodges aan de Kafue rivier in het meer centrale deel van het park zijn het hele jaar door open.

In samenwerking met Jambo hebben wij veel mogelijkheden om een reis naar Zambia samen te stellen. Een privé-safari is eigenlijk altijd een fly-in safari vanwege de moeilijk te bereiken Nationale Parken. Je kunt hier tented camps en lodges combineren met een avontuurlijke kano- of wandelsafari of een complete reis op maat. Er is veel mogelijk dus informeer bij je Travel Manager van Face2Face Travel, óók voor reizen naar Zambia. Misschien zie jij binnenkort wel een luipaard of een cheeta van heel dichtbij!