Rwanda, duizend heuvels en een miljoen glimlachen

Wie Rwanda hoort denkt meestal terug aan de verschrikkelijke gebeurtenissen in 1994. Maar onder leiding van een nieuwe regering is het land ondanks al deze verschrikkingen opgestaan uit de dood en is er op alle mogelijke manieren een nationale eenheid gesmeed. Door te gedenken, te leren, en vooral door te vergeven. Het land van de “Thousand Hills and a Million Smiles”  is aan een snelle ontwikkeling bezig, de welvaart stijgt en het toerisme neemt een vlucht. 

De mensen zijn erg vriendelijk en in prachtige gekleurde kleding gehuld. Het landschap met de groene heuvels, theeplantages, rijstvelden en oerwouden is ontzagwekkend. Je blijft foto’s maken! Kigali heeft een modern centrum en prima hotels en restaurants en ook in de rest van het land zijn er accommodaties te vinden van budget tot super de luxe.

Rwanda is ook overweldigend wild life. In het oosten vormt Akagera een langgerekt wild life- en natuurpark. De afwisseling van heuvels, meren en weidevlakten maakt dit park zeer fotogeniek. Onder management van African Parks is dit park uitgegroeid tot een volwaardige big 5 safari bestemming. Leeuwen, neushoorns, olifanten en grote groepen grazers zijn te bewonderen.

In het zuidwesten ligt het Nyungwe National Park. Dit park heeft een prachtig landschap, maar het zijn vooral de Chimpansees die dit een bijzondere bestemming maken. Er worden speciale trekkings georganiseerd om deze dieren, die zo dicht bij de mens staan, in de vrije natuur te bewonderen. 

Het absolute hoogtepunt bevindt zich in het noordwesten van Rwanda, Vulcanoes National Park. Dit is één van de weinige gebieden ter wereld (en het beste!) waar de bedreigde Berg Gorilla’s te bewonderen zijn. In een kleine groep en onder begeleiding van een ervaren gids ga je op bezoek bij een echte Gorillafamilie. Deze vriendelijke reuzen laten je toe in hun eigen wereld en iedereen die dit mag meemaken ervaart dit als een emotionele en onvergetelijke ervaring! 

Rwanda is ongelooflijk!