Rwanda het land van de duizend heuvels

Rwanda, het land van de duizend heuvels en bekend om de bijzondere berggorilla’s. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. Zo vind je de big five in Akagera National Park, doe je een canopy walk door het Nyungwe-regenwoud, kayak je langs tientallen eilanden op Lake Kivu en maak je kennis met de vriendelijke en inspirerende bevolking.

Na een vlucht van ruim acht uur (zonder jetlag) kom je aan in het bijzonder schone Rwanda. Overal waar je kijkt is het schoon, worden straten geveegd en is er geen afval te vinden. En dat is niet het enige wat je opvalt als je van Kigali naar Akagera, Nyungwe of Volcanoes rijdt. Ontdek het prachtige heuvellandschap, de bananen- en theeplantages, rijstvelden en bewonder de kleurrijke winkels, markten en dorpjes. Rwanda is kleiner dan België, dus de nationale parken zijn goed te bereiken en de asfaltwegen zijn van goede kwaliteit.

In het oosten is het Akagera National Park, een van Afrika’s oudste nationale parken. Van een prachtig berglandschap en veel meren in het zuiden van het park, tot goudkleurige savannes en graslanden in het noorden. Maak een bootsafari om nijlpaarden, krokodillen en honderden vogels te bewonderen, maar ook de savanne en graslanden zijn een waar paradijs voor het spotten van wildlife. Onder andere de big five kun je hier zomaar tegenkomen.

In het westen van Rwanda vind je het grootste zoetwatermeer van het land: Lake Kivu. Een mooie eindbestemming van de reis om een aantal dagen helemaal tot rust te komen. Voor de actieve reiziger is hier de Congo Nile Trail. Een pad voor wandelaars, hikers en mountainbikers van maar liefst 227 kilometer aan de oevers van dit meer.

Een paradijs voor iedere natuurliefhebber is het Nyungwe National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda en het oudste regenwoud van Afrika. Kun je tegen hoogtes? Dan is de grootste hangbrug van Oost-Afrika een must-do! Op 60 meter hoogte heb je een indrukwekkend uitzicht. Een ander hoogtepunt is het bezoek aan de dieren van wie maar liefst 98% van de genen identiek aan de onze zijn: de chimpansees.

Kom je aan in Rwanda, dan valt je de schoonheid van het land op en de positiviteit van de bevolking. De roerige geschiedenis van het land kennend is het indrukwekkend, inspirerend en een goed voorbeeld voor velen hoe de Rwandezen in het leven staan.

Nieuwsgierig geworden naar het land van de duizend heuvels? Zet deze bestemming dan maar snel op je bucketlist!