Skiën in Banff

Het is een droom van menig skiliefhebber: skiën in Banff, Canada. Wat maakt skiën in Canada nu zo bijzonder? Allereerst de wow-ligging. Banff ligt in de fabelachtige omgeving van de Rocky Mountains met spectaculaire bergtoppen, bevroren meren en watervallen. Je bevindt je midden in Banff National Park, waardoor authenticiteit gewaarborgd is. Vanuit de gedachte van natuurbehoud zijn er geen supersonische liften en ook geen hoge flatgebouwen, maar wel hele rustige pistes. Er geldt hier een maximum liftcapaciteit waardoor de pistes nooit overvol zijn.

Banff heeft zelf geen eigen skigebied. Je reist per gratis shuttle naar een van de drie skigebieden rondom: het bij locals geliefde Mt. Norquay, het gevarieerde Lake Louise Ski Area en het uitdagende Banff Sunshine. En dat allemaal op één skipas! En overal de beste  sneeuwcondities, want het sneeuwt er gemiddeld 9 meter per jaar vanaf begin december tot half mei. Terug in je hotel ontspan je in een heerlijke hot-tub, geniet je in een van de restaurants van een fijne maaltijd of bezoek je nog even de pub in het gezellige Banff.

Je hoeft geen skicrack te zijn om te kunnen genieten van al het moois. Er zijn afdalingen voor elk niveau, al zal de ‘ski what you see’ beleving wel echt de die-hard skiërs aanspreken. Als je kinderen hebt die graag tussen de bomen door sjezen, dat kan hier ook. Voor kinderen tot 13 jaar is de skipas overigens gratis als een ouder of volwassene een skipas aanschaft. 

En dan is er nog een voordeel: Banff is van oorsprong een echte zomerbestemming, in de winter is het dus laagseizoen. Dat is zowel gunstig voor de vliegtarieven als voor de accommodatiekosten. Je kunt ook een combitrip maken. Naast skiën bezoek je dan het bevroren Lake Louise of maak je een wandeling naar de bevroren watervallen. Je kunt meerdere skigebieden met elkaar combineren en maakt er zo een unieke belevenis van!