Skiën in een sneeuwzeker Valle d’Aosta

Iedereen die een keer op wintersport is geweest, is meestal voor de rest van zijn leven verkocht. Niets is er heerlijker dan buiten in de sneeuw sportief bezig zijn. Laat je verrassen en betoveren in het prachtige skigebied Valle d’Aosta. Je wilt vast nooit meer ergens anders heen.

Dit mooie, Italiaanse skigebied ligt tegen de grens met Zwitserland en Frankrijk en biedt uitzicht op de vier grote Alpenreuzen Matterhorn, Mont Blanc, Monte Rosa en Gran Paradiso. Een betoverende omgeving met uitzicht op een ongekend prachtig bergmassief. 

De skigebieden gaan hier vaak tot boven de 3000 meter hier en de gezellige dorpjes liggen bijna allemaal boven de 1400 meter. De ideale ligging zorgt ervoor dat van begin december tot eind april Valle d’Aosta geen gebrek aan sneeuw heeft. 

Valle d’Aosta biedt veel uitdagende pistes voor ervaren skiërs, maar ben je minder ervaren dan kun je hier ook heel goed terecht. Je vindt hier meer dan 800 kilometer aan geprepareerde pistes, met voor elk iets wils.

Off-piste skiën en ook heliskiën behoren hier tot de mogelijkheden. Zoef heerlijk door de zachte en kristalheldere sneeuw naar beneden. We raden je uiteraard wel aan een alpine gids of ski-instructeur mee te nemen. 

Langlaufloipes zijn er in overvloed, mooie routes en loipes voor elk niveau. En wil je op geen enkele lange lat staan, dan is sneeuwschoenwandelen een fijne optie om de mooie omgeving te ontdekken. Loop door de krakende sneeuw en genieten van de wonderlijke wereld om je heen. 

Valle d’Aosta is zeer goed met de auto te bereiken. Het ligt direct over de grens van Zwitserland of Frankrijk en op zo’n 1050 kilometer vanaf Utrecht. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn geen overbodige luxe. Want door de hoogte kan het hier wel eens spoken en ligt er meer sneeuw dan je misschien in ander plaatsen gewend bent.

Wij hebben de latten al klaar staan, jij ook?