Sri Lanka met kids, goed idee!

Sri Lanka is een zeer gastvrij land. De bijzonder vriendelijke bevolking verwelkomt je met een glimlach. Niet voor niets staat Sri Lanka bij veel mensen op de bucketlist. En als Travel Manager van Face2Face Travel krijg ik steeds meer vragen over deze bestemming.

Persoonlijk vind ik Sri Lanka een geweldige familiebestemming. Zowel met kleine kinderen als met teeners is het een fantastische bestemming. Er zijn overal heerlijk stranden en nergens ter wereld is het zo makkelijk om op safari te gaan als in Sri Lanka. Sri Lanka is ongeveer even groot als Nederland en België samen, dus de afstanden zijn relatief klein. Ook al zo fijn als je met kinderen reist. Bovendien kan je ervoor kiezen om vanaf een paar strategische plekken een aantal dagtochten te maken.

Het vervoer met een privéchauffeur maakt de rondreis comfortabel maar reizen per trein hoort ook zeker thuis in een rondreis door Sri Lanka. Voor kinderen is zo’n treinreis een geweldige belevenis. Er is van alles te zien, zowel binnen als buiten de trein en qua eten kom je er ook wel uit. Het traditionele gerecht, de curries, zijn voor de toeristen minder scherp en bestaat uit rijst met meerdere groenten, maar ook met een soort papadums. Kinderen vinden dat meestal heerlijk. Ook de Europese keuken is in veel hotels te verkrijgen, dus mocht er onder jouw kroost moeilijke eters zitten, dan komt dat goed.

En niet onbelangrijk, Sri Lanka is Malariavrij! Natuurlijk is het een tropische bestemming en heb je inentingen nodig, maar in ieder geval niet de vervelende malariatabletten. Dus: ga mee op avontuur. Er is zoveel te zien en te beleven. Vis je eigen lunch bij elkaar in Negombo, bedwing met een raft de Kelani rivier en hike naar Liptons Seat. Juist, die van de thee. Hier leer je ook hoe thee wordt gemaakt op een van de prachtige theeplantages in het koele binnenland. Bezoek de tempel ruïnes van Polonnaruwa – op de fiets – en duik onder water bij Pigeon Island op zoek naar dolfijnen en schildpadden. Als Travel Manager van Face2Face Travel help ik je graag met het samenstellen van je rondreis.