Stad van de maand Kopenhagen

Kopenhagen wordt ook wel de parel in het noorden genoemd. De Deense hoofdstad heeft de harten van reizigers veroverd met haar mix van moderne stedelijke voorzieningen, rijke geschiedenis en de legendarische “hygge”-cultuur.

Hygge en Geluk: De Levensstijl van Kopenhagen

Een bezoek aan Kopenhagen is niet compleet zonder het ervaren van “hygge,” het Deense concept van gezelligheid en geluk. Ontspan in een van de vele cafés langs de kade, geniet van een fietstocht door de parken of wandel door de sfeervolle straten van de wijk Nørrebro. Kopenhagen omarmt een levensstijl waarin het waarderen van de kleine dingen centraal staat.

Culinaire Verwennerij: Proef de Deense Delicatessen

De Deense keuken is meer dan alleen smørrebrød (belegde broodjes). In Kopenhagen kun je een culinaire ontdekkingsreis maken, variërend van Michelin-sterrenrestaurants tot gezellige eetkraampjes op lokale markten. Proef de heerlijke smaken van Scandinavische gerechten en geniet van een gastronomische ervaring die je smaakpapillen betovert.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Duurzaamheid en milieubewustzijn staan voor de stad Kopenhagen voorop. Wist je dat de stad ernaar streeft om in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld te worden? Dit zie je bijvoorbeeld in het gebruik van fietsen, groene energie en milieuvriendelijke stadsplanning.

Fietsend Door de Geschiedenis

Kopenhagen is een uitmuntende fietsstad dankzij het uitgebreide netwerk van veilige fietspaden en fietsvriendelijke infrastructuur. Met een geavanceerd deelsysteem voor fietsen en een cultuur waarin fietsen wordt omarmd als een milieuvriendelijk en gezond vervoermiddel, moedigt de stad actief het gebruik van de fiets aan. De korte afstanden, het platte terrein en de algemene positieve houding ten opzichte van fietsen maken het tot een plezierige en efficiënte manier om de stad te verkennen.

Fiets langs het futuristische Opera House aan het water tot aan de historische charme van Nyhavn, waar kleurrijke huizen langs de kade dansen, elke hoek ademt geschiedenis en innovatie. Het indrukwekkende Koninklijk Paleis Amalienborg en het statige Christiansborg Palace zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Hoe kom je in Kopenhagen?

In nog geen 1,5 uur vlieg je vanaf Amsterdam, Eindhoven of Düsseldorf rechtstreeks naar Kopenhagen. Vanaf de luchthaven bereik je in nog geen 15 minuten met de metro het centrum van Kopenhagen. 

Vi ses snart i København! Tot ziens in Kopenhagen!