Stad van de maand Krakau

Krakau is de mooiste historische stad van Polen. Deze stad wordt niet voor niets door UNESCO geprezen als één van de mooiste steden van Europa.  De middeleeuwse binnenstad heeft diverse oorlogen ongeschonden doorstaan in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog waar Polen jarenlang werd bezet door de Duitsers. In Krakau vindt je een van de mooiste marktpleinen van Europa. Het centrum is grotendeels autovrij. Dat maakt een begeleide wandeltour door de  oude stad extra leuk.


Wawel, de heuvel met daarop de burght van Wawel. Door de jaren heen groeide de burcht uit tot een kasteel met woningen, kerken en uiteraard ook verdedigingswerken. Het kasteel werd vroeger bewoont door de Koning van Polen. De Koning verhuisde naar Warschau toen deze stad de hoofdstad werd van Polen. In het kasteel kun het leven proeven van de vele koningen uit de Poolse geschiedenis, vele hebben hun laatste rustplaats gevonden in de kathedraal.

De Grote Markt (Rynek Główny) van Krakau is het grootste middeleeuwse stadsplein in Europa. Het plein dat dateert uit de 13e eeuw is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen. Het grote marktplein heeft een bijzondere vorm voor een Middeleeuwse stadskern: het plein is een keurig, kaarsrecht vierkant.. Omdat Krakau een rijke handelsstad was, kreeg het marktplein een belangrijke plaats. Dat moest groot zijn en ook nog goed te bereiken. Door de Sukiennice, de lakenhallen die midden op het plein staat straalt het plein toch een gezellige en knusse sfeer uit.

Wij bieden Nederlandstalige wandel- en fietstours aan in Krakau. Op een hele gezellige en professionele manier laten Nikki en Brian jullie kennismaken met de rijke en boeiende geschiedenis van deze bijzondere stad.

Onze enthousiaste Travel Managers vertellen er graag meer over.