Stad van de maand Londen

Stap in de levendige stad Londen en dompel jezelf onder in een wereld vol geschiedenis, cultuur en opwinding. Deze bruisende metropool heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is om alles in één keer te ervaren. Daarom hebben we een lijst samengesteld van enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar Londen.

Begin je avontuur bij de iconische Big Ben en de Houses of Parliament. De majestueuze klokkentoren van Big Ben is een adembenemend gezicht en is een van de meest herkenbare symbolen van Londen. Naast Big Ben bevinden zich de Houses of Parliament, waar je de prachtige architectuur en het politieke hart van het Verenigd Koninkrijk kunt bewonderen.

Een bezoek aan Buckingham Palace mag zeker niet ontbreken. Hier kun je getuige zijn van de beroemde Changing of the Guard-ceremonie, waarbij de wacht met hun indrukwekkende rode uniformen en berenmutsen de paleiswacht overdraagt. Het is een kleurrijke en traditionele ervaring die de koninklijke pracht en praal van dichtbij laat zien.

Duik in de geschiedenis in de Tower of London, een historisch kasteel dat diende als koninklijk paleis, fort en gevangenis. Ontdek de mysterieuze verhalen die zich binnen de muren hebben afgespeeld en bewonder de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. De Tower of London is een fascinerende plek vol intrigerende geheimen en indrukwekkende architectuur.

Breng een bezoek aan Westminster Abbey, een meesterwerk van gotische architectuur en de plaats waar koninklijke kroningen en huwelijken hebben plaatsgevonden. Hier kun je door de eeuwenoude gangpaden wandelen en de graven van beroemde figuren uit de Britse geschiedenis aanschouwen. Het is een spirituele en historische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Voor liefhebbers van kunst en literatuur is een bezoek aan de British Library een must. Hier kun je zeldzame manuscripten, waaronder de Magna Carta en werken van Shakespeare, bewonderen. Het is een paradijs voor boekenliefhebbers en een plek waar je de schatten van de geschreven geschiedenis kunt ontdekken.

Geniet van de bruisende sfeer van Covent Garden, een gebied vol winkels, restaurants en straatartiesten. Dwaal door de markthallen, ontdek unieke boetiekjes en laat je verrassen door straatoptredens en theatershows.

Voor een adembenemend uitzicht over de stad moet je naar The Shard, het hoogste observatiepunt van Londen. Geniet van een panoramisch uitzicht op de skyline van Londen, inclusief de iconische Tower Bridge, de majestueuze St. Paul’s Cathedral en de schilderachtige Theems.