Stad van de maand: Milaan

Milaan is de hoofdstad van Lombardije, het is de stad van de mode maar je vindt er ook veel trendy restaurants en veel cultuur. De stad kent een historie die terugvoert naar enkele eeuwen voor het Romeinse Tijdperk. Je vindt er prachtige bouwwerken zoals de Dom van Milaan (de op twee na grootste kathedraal van Europa). Onze tip is om ook over het dak van de Dom te wandelen. Vraag onze Travel Managers naar de mogelijkheden.

Bezoek ook eens de wijk van Navigli, het lijkt wel of je hier in Venetië bent beland. Je kan in deze wijk sfeervol eten en drinken. Wandel door de zijstraatjes, daar vindt je de mooiste pleinen en boetiekjes.

Hou je van shoppen dan is Galleria Vittorio Emanuel II het walhalla. Alle grote modemerken zijn hier vertegenwoordigd zoals Versace en Prada. Deze chique winkelgalerij ligt langs de Dom in Milaan. De toegang tot de winkelgalerij is gratis maar als je er toch bent adviseren wij om de bovenste verdieping te bezoeken. Entree kost iets meer dan € 10 maar is zeer de moeite waard. Je hebt daar een uitzicht op de diverse piazza’s en de daken van Milaan. Je kan er helemaal rondlopen en zelfs de moderne wijk Porta Nuavo helemaal zien. 

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad Milaan dan is een bezoek aan de Torre Branca een aanrader. Deze 108 meter hoge uitkijktoren kan je met de lift of met de trap beklimmen. Bij goed weer is het zelfs mogelijk om de Alpen te zien. Het is sterk aan te bevelen om vooraf een toegangsticket te laten regelen door jouw eigen Travel Manager. Er zijn slechts een beperkt aantal mensen die met de lift mee naar boven kunnen.

Maak een rondrit met een historische gele tram in Milaan. Dit openbaar vervoersmiddel rijdt al sinds 1928 in de stad rond. Je kan met deze tram alle belangrijke bezienswaardigheden van Milaan zien. Tip: koop vooraf een kaartje voor 24 of 48 uur. Je kan dit ticket in de oude gele tram gebruiken maar ook in de moderne metro’s.