Stad van de maand: Wenen

Wie aan Wenen denkt, denkt aan muziek. Bekende componisten zoals Strauss, Mozart, Haydn en Beethoven hebben in Wenen hun bekende muziekstukken geschapen.
Het is dan ook zeker aan te bevelen om tijdens jouw verblijf een concert bij te wonen in de Weense Staatsopera.

De stad Wenen ademt een en al historie uit. Historische gebouwen, weelderige paleizen en indrukwekkende kerken zijn het bezoeken meer dan waard.

Stephansdom
De Stephansdom is een belangrijke trekpleister. Deze gotische kathedraal ligt midden in het centrum van Wenen. De kathedraal is na de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog weer helemaal opgebouwd en zijn glorie wordt stukje bij beetje in ere hersteld. Wie het aandurft de 343 treden van de zuidelijke toren te beklimmen, wordt beloond met een weids uitzicht over het oude gedeelte van de stad.

Schloss Schönbrunn
Een rondleiding door de mooie zalen van Schloss Schönbrunn en de prachtige tuinen is een van de hoogtepunten van Wenen. Neem ruimschoots de tijd want er zijn zo’n veertig zalen opgesteld voor bezichtiging. Wist jij dat Mozart als klein jongetje van 6 jaar hier zijn eerste concert gaf?
Minstens zo mooi als het slot zelf, is het omringende park, de Schlossgarten. Dit gigantische terrein met zijn groene heggen en hagen, zijn frivole bloemperken, zijn beeldhouwwerken en zijn fonteinen is een ware lusthof. Bij het park hoort ook de oudste dierentuin van de wereld. Het slot, de tuinen en de dierentuin staan samen, als één geheel, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Spaanse Rijschool
De Spaanse Rijschool is de enige in zijn soort. De Lippizaner paarden worden daar als prinsen en prinsessen behandeld. Bij de Spaanse Rijschool ben je getuigen van de dansende paarden en de in prachtige kostuums gestoken berijders. Op de klassieke klanken dansen de schimmels de sterren van de hemel. Bezoek een training of op een zondag een gala voorstelling

Wiener Riesenrad
Ze zeggen wel eens dat als je geen ritje in het reuzenrad hebt gemaakt, je niet echt in Wenen bent geweest. Stap in een van de gondels, leun achterover en geniet van een spectaculair uitzicht over daken en de mooiste bouwwerken van Wenen zoals het Schönbrunn-paleis en de Stephansdom. Wist jij dat je in een gondel van het reuzenrad kunt dineren? Onvergetelijke privé-momenten en waarschijnlijk de meest romantische sfeer in Wenen “diner voor 2”.  Geniet van het unieke uitzicht over Wenen om de dag te vieren, begeleid door een professioneel team, van chef-kok tot ober. 

Wil jij een bezoek brengen aan Wenen vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden bij één van onze Travel Managers.