Stap voor stap

Wandelen is goed! Je beweegt en je kunt je gedachten verzetten. Met een fris hoofd en hernieuwde energie kun je alles weer aan.

Face2face Travel loopt graag een stukje met je mee en wij kunnen je vijf  verschillende soorten wandelvakanties aanbieden. Zo is er de standplaats-wandelreis met een vast verblijf van waaruit de dagwandelingen gemaakt worden. Je kunt ook kiezen voor een trektocht. Je loopt van de ene plaats naar de andere plaats en de bagage wordt vervoerd.

Of wat dacht je van eilandhoppen? Je verblijft op twee of drie eilanden waar je de keuze hebt uit verschillende wandelingen. Bij een rondreis kun je kiezen uit een mix van cultuur en wandelingen. En als laatste de zogenaamde shortbreak: gewoon heerlijk vijf dagen de boel de boel laten.

De wandelingen zijn door ervaringsdeskundigen zelf uitgezet en beschreven. Het zijn authentieke tochten, veelal door de locale bevolking aangewezen. Dat kunnen veetrekroutes zijn of muilezelpaden, soms nog in gebruik door een enkele herder. De wandelroutes worden één keer in de twee jaar door de medewerkers en vrijwilligers gecontroleerd, waardoor je verzekerd bent van recente routebeschrijvingen in het Nederlands. Naast de routebeschrijvingen krijg je een set kaarten; bovendien zijn de meeste bestemmingen van GPS-tracks voorzien.

Op alle bestemmingen zijn er zes tot acht wandelingen uitgezet, zowel lichtere als zwaardere tochten.

De zwaarte van de wandelingen is aangeduid met zogenaamde voetjes. Van licht naar ontspannen, naar inspannend en stevig tot aan zwaar.  Binnen de aangeboden wandelreizen van ons komen er geen zware tochten voor, een enkele stevig maar de meeste licht, ontspannend of inspannend. Er wordt goed advies gegegeven over het wandelweer, wat is er te verwachten in een bepaalde periode op een bepaalde bestemming. Hoe heerlijk is het om bijvoorbeeld lekker te wandelen in januari op La Palma terwijl heel Nederland in de kou ‘s morgens de bevroren autoruiten staat de krabben?

Er is gekozen voor bijzondere accommodaties, bij voorkeur met mooi uitzicht. Rust en een gunstige ligging zijn belangrijke criteria, zo ook comfort. Denk hierbij aan een quinta of agritourist, bed & breakfast of casa rural, maar uiteraard ook een appartement, hotel of pension.

Loop je mee? Vraag ons naar de mogelijkheden of klik op deze link voor meer informatie en voor boekingen.