Stockholm …koninklijk en trendy…

Stockholm is een sprankelende stad met veel groen en water, de stad ligt verspreid over maar liefst 14 eilanden.Het karakter van de stad wordt in sterke mate bepaald door de combinatie van historische charme, met name in Gamla Stan (het oude gedeelte van de stad) en de trendy levensstijl van de inwoners. De stad is mooi en rustig.

In de winter zijn de dagen kort en de nachten lang, maar in de zomer is dit juist omgekeerd en wordt het ’s nachts nauwelijks donker. ’s Zomers is Stockholm één groot relaxparadijs, iedereen gaat naar buiten, terrassen en strandtenten zitten vol en er wordt overal gezwommen in het schone en heldere water. Voor de kust van Stockholm liggen talloze eilandjes ook wel de ‘Archipelago’ genoemd, hiernaartoe worden veel boottochten georganiseerd. In de stad zelf zijn er talloze musea te bezoeken en ook het koninklijke paleis met de traditionele aflossing van de wacht. Uitnodigend zijn de terrasjes op de Kungsträdgarden, waar straatartiesten voor de nodige sfeer zorgen. En dat allemaal zo dichtbij…

Plechtig stapt de Koninklijke Garde voor de deur van het Koninklijk Paleis. De wisseling van de wacht is één van de vele attracties van Gamla Stan, de oude historische kern van Stockholm. De opeengebouwde okerkleurige huizen en de smalle straatjes geven het centrum een Midden-, misschien zelfs Zuid-Europese sfeer. Rondom het plein Stortorget bevinden zich diverse terrasjes, cafeetjes, restaurants en winkeltjes.

Op het ten noorden gelegen eiland en stadsdeel Norrmalm bevindt zich het bruisende winkel- en uitgaansgebied van Stockholm. Aan de Kungsgatan en Drottninggatan vindt u diverse winkels en de grote warenhuizen. Voor exclusievere waren kunt u terecht bij het Stureplan, de Nybrogatan en Birger Jarlsgatan. Uiteraard zijn hier ook gezellige bistro’s en restaurants met internationale kaart. En natuurlijk kunt u hier terecht voor de overheerlijke Zweedse gehaktballetjes met bietensalade! In het stadsdeel Södermalm is de wijk SoFo (een knipoog naar Soho in Londen en New York) hét hippe Stockholm, met kunstgaleries, trendy winkels, hippe cafés en coole restaurants. Hier kunt ook u terecht voor het degelijk Scandinavisch design.

Een 3-daagse arrangement naar Stockholm inclusief vlucht kunt u reserveren vanaf €326,00 p.p. Neem hiervoor contact op met een van onze Travel Managers.