Suid-Afrika: die land van wyne en safari

Zuid Afrika is een uitgelezen bestemming voor een lange, afwisselende vakantie. Maar ook een kortere vakantie behoort zeker tot de mogelijkheden.

Combineer Kaapstad met de wijnregio van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek en plak er nog een familie safari van een paar dagen achteraan. Zo krijg je in bijvoorbeeld 11 dagen een mooie indruk van dit prachtige land. Als Travel Manager van Face2Face Travel kunnen we alles op maat voor je samenstellen. Kaapstad is bekend om de iconische Tafelberg. Een prachtig uitzicht van boven over Kaapstad en bij helder weer nog veel verder. Check altijd van tevoren de website, want bij sterke wind is de kabelbaan vaker gesloten.

Bezoek het historische Robben eiland. Nelson Mandela werd hier gevangen gehouden door het Apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het is een berucht eiland dat bijna 400 jaar gebruikt wordt om gevangenen en bannelingen op te bergen. Vanuit Kaapstad kun je met een huurauto in een dag het Kaapse Schiereiland verkennen. Via de Chapman’s Peak kom je langs mooie plaatsjes als Camps Bay of Hout Bay. Kaap de Goede Hoop ligt ook op de route.

Tip: wees er vroeg om file bij de tolpoortjes te voorkomen!

Vervolg je route naar Boulders Beach, een typisch strand met ronde keien aan de kust (de zgn. Boulders), waar je altijd Pinguïns kunt spotten.  Lunch lekker in Simonstown en vervolg je weg terug richting Kaapstad.  Je kunt ook nog even aanwippen bij de oudste Vineyard voorbij Constantia. In Kaapstad zelf mag je de V&A Waterfront niet missen. Hier kun je heerlijk flaneren en lekker genieten op één van de vele terrassen of restaurants.

Vanuit Kaapstad rijd je in een klein uur naar de wijnregio van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. De valleien waarin deze plaatsen liggen zijn prachtig. Franschhoek is het kleinste plaatsje en je merkt dat hier veel Franse invloeden zijn. Het is een gezellig klein dorp, met wat restaurants en winkels en uiteraard veel wijngaarden. Geniet van wandel- en tuin tours of neem hier de wijntram om de natuurlijke schoonheid en geschiedenis van deze regio te ontdekken.

Je vervolgt je weg naar het vliegveld van Kaapstad en vliegt door naar Johannesburg. Vanuit Johannesburg is het circa 2,5 uur rijden naar de Entabeni Private Game Reserve. Je kunt hier bijvoorbeeld in de Entabeni Lakeside Lodge of Kingfisher Lodge verblijven en twee keer per dag deelnemen aan een gamedrive. Je vindt hier de big 5 (olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns) en ook andere prachtige dieren zoals bijvoorbeeld een nijlpaard, giraffe, hyena en de jakhals. De lodge is geheel in stijl, met mooi verzorgde kamers, het biedt een zwembad en een spa, en volpension is altijd inbegrepen. Na een paar mooie dagen hier vlieg je vanaf Johannesburg weer terug naar huis.

Nieuwsgierig geworden? “ Sien jou in Suid-Afrika!” !