Thailand: massa toerisme of toch niet?

Thailand, is dat tegenwoordig niet gewoon een bestemming voor massa toerisme? Het land waar je in Bangkok tussen alle toeristen door de tempels niet meer kan zien? Misschien wel en bestaat ook nog een andere kant van Thailand! 

Koh Mak is een eiland op twee uur van het vliegveld van Trat in het oosten van Thailand. Er zijn prachtige witte stranden en verschillende mooie baaien. Als er meer dan tien mensen tegelijk op het strand zijn vindt men het al druk! Ook doet men zijn best om het eiland schoon te houden, plastic wordt ingezameld. Je kunt er prima met de fiets op uit kunt trekken voor een verkenningsrondje. Andere leuke activiteiten zijn vooral op zee te vinden. Er zijn prachtige snorkel- en duikplekken en het piepkleine eilandje Koh Kham met zijn witte stranden is een must-do. Koh Kood is een wat groter eiland. Daardoor is er ook meer natuur te vinden in het binnenland. Je kunt er wandelen naar reusachtige bomen in de jungle en vervolgens kajakken op de rivier richting de Klong Chao waterval.

Aan de oostkust kun je meehelpen met een project om de aangroei van het koraal te bevorderen. Met een lokale vissersboot ga je nieuwe stukjes koraal planten op de bodem. Met de boot kun je terug naar Trat, eerst door de mangrove kanalen waar je apen (makaken) kunt zien en diverse mooie vogelsoorten. Daarna is het tijd om een food-tour te maken. Je kunt zien hoe de lokale specialiteiten worden bereid en je mag zelf een beetje meehelpen. 

Vanuit Trat kun je doorrijden naar Chantaburi. Er is een klein centrum met traditionele winkeltjes en een plein met een aantal mooie tempels. Chantaburi is prettig om een dagje te verblijven op weg van de eilanden naar Bangkok. Je zult slechts een paar andere toeristen tegenkomen en je ziet het echte Thaise stadsleven aan je voorbij trekken.

Vanaf Chantaburi is het een kleine vier uur rijden naar het centrum van Bangkok. Breng een bezoek aan de oudste ‘land markt’ van Bangkok. Op deze Nang Learng markt wordt veel eten ter plaatse vers bereid. Bezoeken de Royal tempel waar nauwelijks toeristen komen. Vooral de begraafplaats is indrukwekkend met verschillende stijlen van monumenten. ‘s Avonds eten in een heel bijzonder Pathay-restaurant, Thipsamai. Het toetje kan je nuttigen op straat in Chinatown. Een heerlijke drukke chaos met winkelt en eettentjes waar de tuk tuk’s de dienst uitmaken. De “mango met sticky rice” is niet te versmaden.

Wil je meer weten over deze pareltjes in het land van de eeuwige glimlach? Je Face2Face Travel Manager geeft je graag advies, ook met een grote glimlach!