The Beautiful South Engeland

Dit gedeelte van Engeland is officieel de zonnigste plaats van het Verenigd Koninkrijk. Begin april zijn er dan ook al prachtige zonnige dagen geweest!

Het graafschap Hampshire ligt op nog geen uur vanaf Londen en is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig vanaf Amsterdam naar Southampton. Deze vlucht gaat per propeller vliegtuig en zo kom je direct in de sfeer van het Engeland vol van tradities en cultuur. Zo dichtbij en zo anders!

Bezoek de oude hoofdstad Winchester met een compact sfeervol centrum. De imposante Winchester Cathedral is de langste van Engeland en in de Great Hall zie je de Ronde tafel van King Arthur. Verder veel typische Engelse gevels, winkels en terrassen: Een heerlijke stad om een middagje rond te dwalen. Vlakbij Winchester is een van de grootste wijngaarden van Engeland: Hambledon Vineyard. Hier wordt een mousserende wijn gemaakt van zeer hoge kwaliteit. Ga mee op de leerzame tour Behind the bubbles! Zo kom je alles te weten over deze Engelse Champenoise.

Tijd voor een volgende stap terug in de tijd: een rit met de stoomtrein van Alresford to Alton. De start is op het prachtig gerestaureerde station van Alresford. Het personeel op de trein bestaat uit veelal vrijwilligers die met passie voor hun hobby zo’n rit een stukje extra sjeu geven. Alsof je in een Engelse film bent terecht gekomen.

Enthousiaste vrijwilligers zie je overal terug, ook als je een bezoek brengt aan een van de beroemde Engelse tuinen of een typisch Engels kasteel. Zij vertellen zeer enthousiast, wat zorgt voor een hoog beleving gehalte. Dit stukje traditie is echt geweldig en uniek voor Engeland!

Maak een overtocht met de auto naar het Isle of Wight. Vraag je Travel Manager van Face2Face Travel naar de mogelijkheden. Dit eiland heeft een prachtige kustlijn met meer dan 105 kilometer aan wandelpaden. Schilderachtige dorpjes en kleurrijke haventjes. Bezoek de alpaca boerderij waar je kunt wandelen met een echte alpaca aan de lijn.

Voor families zijn er op het eiland mogelijkheden voor het nieuwe luxe kamperen oftewel glamping.

Wist je dat er een garlic farm is? Het lijkt allemaal zo kneuterig maar er gaat een waar miljoenen concern achter verscholen. De ligging, het klimaat in combinatie met de grond is bijzonder geschikt om knoflook te verbouwen. Ook hier wordt de geschiedenis van het familiebedrijf met veel verve verteld door de creatieve eigenaar, ingenieur, multimiljonair én boer in overall.

Kortom een stukje Engeland zo dichtbij huis voor een perfecte vakantie voor jong en oud.