Thessaloniki, zo mooi en nog zo onbekend!

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en de hoofdstad van de regio Centraal – Makedonië. Het is een prachtig alternatief voor bijvoorbeeld een stedentrip naar Barcelona of Parijs.

De stad is genoemd naar Thessalonike, een halfzuster van Alexander de Grote. In ongeveer 315 voor Christus is Thessaloniki gesticht door Kassandros die de plaats noemde naar zijn vrouw Thessalonike. De Byzantijnse, Ottomaanse en Oud Griekse wegen kruisen elkaar in Thessaloniki. Gelegen aan de Egeïsche Zee heeft deze fantastische stad veel historische bezienswaardigheden: prachtige gebouwen, pittoreske pleinen, kerken, musea en niet te vergeten heerlijk Grieks eten.

In deze stad ligt het 4 sterren City Hotel Thessaloniki. Dit hotel staat bekend als een van de beste design hotels in downtown Thessaloniki.  Het ligt in het bruisende centrum van de Griekse stad. Het beschikt over moderne kamers en biedt gasten gratis WIFI aan.  City hotel ligt op slechts 15 kilometer van de luchthaven, nabij het Aristotelesplein waar vele terrasjes en restaurants zijn.

Er zijn circa 125 moderne kamers, die allen met groentinten zijn ingericht. De kamers beschikken standaard over een TV, airconditioning, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, gratis WIFI en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er zijn ook kamers met stadszicht of junior suites.  Het grote pluspunt van de kamers in dit hotel is dat de kamers geluidsdicht zijn. De stad kan druk en soms luidruchtig zijn dus een goede nachtrust is gewaarborgd op deze manier.

Tip van de maand: je kunt Thessaloniki als stedentrip boeken of als start van een mooie rondreis door de provincie van Griekenland Centraal Makedonië.