Tortuguero National Park Costa Rica

Tortuguero National Park is een beroemd en prachtig nationaal park gelegen aan de noordoostkust van Costa Rica, in de provincie Limón. Het is een groot park dat deel uitmaakt van de Caribische kust. Je kunt er alleen per boot of vliegtuig komen, omdat er geen wegen naartoe leiden. Het park bevindt zich ten noorden van de stad Limón en ten zuiden van Nicaragua.

Toegang tot Tortuguero National Park is alleen mogelijk is per boot of vliegtuig. Er zijn geen wegen die rechtstreeks naar het park leiden, wat bijdraagt aan de afgelegen en ongerepte sfeer. Zeg je Tortuguero, dan zeg je Flora en Fauna. Nergens vind je zo’n verscheidenheid aan prachtige dieren en planten.

Een van de bekendste kenmerken van Tortuguero National Park is het feit dat het een belangrijk broedgebied is voor verschillende soorten zeeschildpadden, waaronder de groene zeeschildpad, de lederschildpad, de karetschildpad en de soepschildpad. Elk jaar komen deze majestueuze wezens aan land om hun eieren te leggen. Bezoekers kunnen deelnemen aan georganiseerde nachtelijke schildpaddenexcursies om dit schouwspel van dichtbij te ervaren (afhankelijk van het seizoen, meestal tussen juli en oktober, en onder begeleiding van ervaren gidsen). 

Tortuguero National Park is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Met meer dan 300 vogelsoorten, waaronder reigers, ibissen, toekans, papegaaien, kolibries en vele andere, biedt het park uitstekende mogelijkheden voor vogels kijken. Boottochten door de kanalen en wandelingen door de paden van het park bieden kansen om verschillende vogelsoorten te spotten en te observeren.

Verken de natuurlijke kanalen van het park tijdens ontspannende boottochten. Tijdens een boottocht kun je genieten van de weelderige omgeving, omringd door weelderige vegetatie, dieren in het wild spotten en meer leren over de unieke ecosystemen van het park.

Er zijn verschillende wandelpaden en uitkijkpunten in het park die bezoekers in staat stellen om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Tortuguero. Deze paden bieden een kans om verschillende diersoorten te zien, zoals apen, luiaards, krokodillen, reptielen en meer.

Als een belangrijk beschermingsgebied voor zeeschildpadden en andere bedreigde diersoorten, wordt Tortuguero National Park beheerd met een sterke nadruk op milieubewust toerisme. Bezoekers worden aangemoedigd om de richtlijnen en regels van het park te respecteren om de natuurlijke habitats en dieren te beschermen. Tortuguero National Park is een toonbeeld van milieubewust toerisme en behoud.