Treinreizen in Zwitserland

De prachtige landschappen, de perfecte treinverbindingen en de talloze bergbanen met adembenemende panorama’s maken van Zwitserland een land dat bij uitstek geschikt is om per trein te verkennen. Per trein kunt u tot in de kleinste dorpen komen waardoor u uw auto gewoon thuis kunt laten.

Vanuit Nederland reist u gemakkelijk met de  ICE – hogesnelheidstrein – naar Basel. Hier stapt u over op de Zwitserse trein. Nog dezelfde dag komt u aan op uw eindbestemming en vanaf het station wandelt u zo naar uw hotel. Ideaal ook met kinderen, geen lange autoritten; er is veel te doen en te zien onderweg.

Tijdens uw rondreis per trein door Zwitserland mag een reis met de beroemde Glacier Express niet ontbreken. Een adembenemende 7 uur durende treinreis tussen Zermatt en St,Moritz over talloze hoge bruggen, schilderachtige dorpen, diepe kloven en hoge bergpassen. Ook is de Bernina Express een aanrader. Het traject tussen Thusis en Tirano staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, die allemaal naar wens aan te passen zijn. Graag laten we u nader kennis maken met de reis Klassiek Zwitserland en de reis met de Golden Pass:

 

Klassiek Zwitserland – 6 dagen

Zermatt – Gornergrat – Glacier Express – St. Moritz – Bernina Express – Lugano

Maak kennis met de verschillende windstreken van Zwitserland. U reist u per trein naar Zermatt. Vanuit dit gezellige dorpje pakt u de Gornergrat Bahn naar de Gornergrat voor een schitterend uitzicht op de Matterhorn en andere omliggende bergen. De volgende dag pakt u de Glacier Express naar de mondaine plaats St. Moritz. Na een vrije dag stapt u aan boord van de Bernina Express voor een prachtige treinreis naar het Mediterrane Lugano. De volgende dag reist u terug naar Basel of één van de luchthavens voor de reis naar Nederland. Uiteraard kunt u de reis verlengen met een extra nachtje in Lugano.

Altijd al dit prachtige land willen bezoeken? Uw Face2Face Travel Manager informeert u graag over de mogelijkheden!

Op reis met de Golden Pass – 6 dagen

Luzern – Interlaken – Montreux

Reis mee over de bijzonder Golden Pass lijn van Luzern in Centraal-Zwitserland naar Montreux aan het Meer van Genève. Onderweg heeft u alle tijd om Luzern, Interlaken en Montreux te verkennen. Maak uw reis extra bijzonder en boek de Chocolade trein vanuit Montreux. De trein brengt u naar Gruyères, waar u onder ondere de kaasmakerij bezoekt. InBroc bij Chocolats Cailler ziet u hoe chocolade gemaakt wordt!