Turkije, Verrassend en veelzijdig Side

Tijdens de meivakantie hebben twee van onze Travel Managers hun vakantie doorgebracht in het Turkse Side. Beiden wilden gegarandeerd zon tijdens hun weekje-weg en liggend tussen Antalya en Alanya, beschermd door de bergen in het achterland, voldoet Side hier prima aan. De keuze uit hotels is overweldigend, varierend van luxe en grote marmeren paleizen tot kleinere accommodaties met een meer familiaire uitstraling.

Side zelf was een verrassing. Afgezien van de vele winkeltjes waar het goed shoppen én natuurlijk onderhandelen over de meest voordelige prijs is, waren we ook verbaasd over de gezelligheid in de sfeervolle haven. Met name als je bij de haven naar links loopt, de grootste drukte achter je laat, kom je de meest sfeervolle terrassen tegen. Uitkijkend over zee genieten van de meest heerlijke gerechten.

Maar ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Side. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het Romeins amfitheater. Dit kolossale theater stamt uit de 2e eeuw en is één van de grootste in Azië. In de zomermaanden Is het theater nog in gebruik en worden er concerten gehouden en opera’s opgevoerd.

Het oudste deel van Side zelf is eigenlijk één groot openluchtmuseum waar een groot aantal interessante overblijfselen te vinden zijn. Zo vind je er nog steeds de imposante stadspoort, stadsmuren en de restanten van het oude aquaduct. In geen enkele populaire badplaats ligt de oudheid zo dicht bij het moderne vakantieleven!

Maar ook in de omgeving van Side is voldoende te beleven. Alle faciliteiten die de hotels bieden alsmede het brede zandstrand staan garant voor volop zwem- en zonpret. Maar breng ook eens een bezoek aan Manavgat. Een boottocht over de rivier is een aanrader (zoetwaterschidpadden onderweg!) en een bezoek aan de watervallen en boerenmarkt een absolute must!

Afijn… wij zijn enthousiast geraakt over de veelzijdigheid van deze populaire bestemming in Turkije. U ook? We informeren u graag over de vele mogelijkheden!