Ultieme safari in Tanzania

Tanzania is het land van de ultieme safari. In de prachtige nationale parken is het mogelijk om in korte tijd onwaarschijnlijk grote aantallen wild te spotten. Wereldberoemd zijn de Serengeti en de Ngorongoro krater. Naast de beroemde Big Five (olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel) staan de uitgestrekte nationale parken garant voor geweldige landschappen. De jaarlijkse migratie van de honderdduizenden gnoes en zebra’s behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde. 

Tanzania is ook bekend vanwege haar rijke cultuur, de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro en het exotische Zanzibar.

De super vriendelijke bevolking, verdeeld in 120 verschillende stammen en culturen, leeft in harmonie met elkaar samen.

Tanzania is een groot land, qua oppervlakte ongeveer 24 x groter dan Nederland. Tanzania wordt één van de beste safari bestemmingen ter wereld genoemd vanwege de grote diversiteit aan wilde dieren.

Tijdens een Tanzania reis gaat het om wilde dieren zien, te slapen in een tentenkamp met westers comfort midden in een nationaal park, ontmoetingen met lokale mensen, wandelen & fietsen in de natuur en de tropische stranden. Een reis door Tanzania is onvergetelijk.

De bekendste attracties in Tanzania zijn  het Serengeti National Park, de Ngorongoro Krater, de Kilimanjaro en Zanzibar, de parel van de Indische Oceaan met zijn paradijselijke stranden , kraakhelder water en prachtige natuur. Zanzibar wordt ook wel het specerijeneiland genoemd. Overal op het eiland ruik je de geuren van specerijen en zie je de sporen van een fascinerende geschiedenis van Zanzibar.