Ultieme verwennerij in de Champagne streek

Voor wie zichzelf eens goed wil verwennen is de Champagne streek rondom Epernay, vlakbij Reims, een geweldige bestemming. Een paar dagen heerlijk ontspannen in een luxe hotel, champagne proeven in een van de vele champagnehuizen, en tegelijkertijd genieten van de mooie natuur en de authentieke dorpjes. 

De Champagnestreek ligt op slechts 4,5 uur rijden van Utrecht en leent zich daarom uitstekend voor een lang weekend. Je kunt natuurlijk de omgeving per auto ontdekken, maar per e-bike is ook heel erg leuk. Voordeel is dat je niet zo hoeft op te letten hoeveel champagne je proeft onderweg. Een bezoek aan het bedevaartsoord voor champagneliefhebbers, Hautvilles, mag uiteraard niet ontbreken. Hier ligt Dom Perignon begraven, de monnik die in de 17e eeuw de mousserende wijn heeft uitgevonden. In Epernay, de hoofdstad van de Champagne, vind je aan de Rue du Champagne alle grote champagne huizen. Ontdek het proces van het maken van Champagne bij Leclerc Briant Champagne House en vergeet hier ook niet te proeven.

Overnacht bijvoorbeeld in het luxueuze Royal Champagne Hotel & Spa. Dit geweldige hotel biedt comfortabele kamers met uitzicht over de wijngaarden en een heerlijke spa met binnen- en buitenzwembad waar je helemaal tot rust kunt komen. Geniet van een gastronomisch diner bij Michelinsterren restaurant Le Royal of schuif aan aan de Chef’s table. 

Als je heerlijk uitgeslapen wakker wordt en genoten hebt van je ontbijt, kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan de stad Reims. De kathedraal van Reims  is een plek vol historie waar in het verleden de koningen van Frankrijk werden gekroond. Reims is klein Parijs, en een bezoek meer dan waard!

Jouw Face2Face Travel Manager kan je een aantal mooie arrangementen samenstellen voor deze regio.