Van Gladiator tot heerlijke gelatos

Van Gladiator tot heerlijke gelatos.

Rome is de hoofdstad van Italië en de hoofdstad van het vroegere Romeinse rijk. In Rome ligt het ministaatje Vaticaanstad, de zetel van de rooms – katholieke kerk. De belangrijkste positie in het Romeinse rijk, het Christendom en de Renaissance heeft Rome een schat aan kunstwerken en gebouwen opgeleverd. Elke hoek of elk plein herbergt een schat aan historische gebouwen. Bekend zijn de Sint Pieter met de Sixtijnse kapel, het Colosseum, de Trevi Fontein, de Engelenburcht en de Spaanse Trappen. De beste tijd om Rome te bezoeken is in de herfst of in de lente. Laat u dus snel adviseren door mij als Travel Manager om deze eeuwenoude stad binnenkort te bezoeken!

Heerlijke Italiaanse ijsjes!

Ontdek de fascinerende wereld van de oudste ijswinkel van Italië: Palazzo del Freddo. Het is een geweldige kans om te leren hoe de familie Fassi al meer dan 130 jaar hun heerlijke gelato creëert. U bezoekt het Palazzo del Freddo museum met nog originele gelato machines en u krijgt een rondleiding door het “laboratorium” waar u kunt zien hoe de gelato van begin tot eind wordt geproduceerd. Waarom wachten? Dit moet u geproeft hebben!

Gladiator voor 1 dag

Bezoek naast het beroemde Colosseum waar de gladiatorengevechten plaats vonden, ook het Circus Maximus. Dit is het oude hippodroom waar de populaire wagenrennen plaatsvonden. Gelegen in de vallei tussen de Aventijn en Palatijn heuvels en de Via Appia Antica met de vele catacomben die een netwerk van ondergrondse galerijen vormt. U wordt opgeleid hoe te vechten met authentieke wapens welke werden gebruikt door gladiatoren in het oude Rome.

Gastronomische lunchproeverijen

Dit betreft een speciale lunch uit de barok periode van Rome met verschillende gastronomische stops in diverse wijnmakerijen, cafés en restaurants. U begint met een aperitiefje, een glas wijn en een aantal lekkere hapjes in het Antica Enoteca. U vervolgt de tocht naar een restaurant in de buurt van de Trevi Fontein voor een pasta proeverij. Nadat u denkt dat u al genoeg heeft, zal u een stop maken bij de beroemde Piazza Navona. De smaakpupillen zullen gestreeld worden.

Rondleiding per klassieker

Door een chauffeur wordt u in een oldtimer vervoerd die u bijzondere en exclusieve plekjes van Rome laat zien. U geniet van een spectaculair uitzicht over de Eeuwige Stad en stopt bij de Villa D’Este, één van de mooiste residenties van de Renaissance periode voor een picknick in de prachtige Italiaanse tuin.

pizza cookingNiet zomaar een pizza

Een professionele chef-kok leert u alle geheimen van een goede Italiaanse pizza. Alles komt aan bod: wanneer een pizza goed is, de sociale invloeden van pizza, de verschillende tradities en smaken geassocieerd met Italiaanse regio’s en de geschiedenis van de pizza ( onlangs haar 100e verjaardag vierde)! U wordt betrokken bij het voorbereidingsproces van alle ingredienten.

En zo kunnen we nog even doorgaan, er is zoveel te beleven. Laat u inspireren door deze ‘ must-do’s ‘ in deze prachtige stad en vraag mij als Travel manager om uw reis samen te stellen.